Passade på att fylla på med lite fler böcker, dock i e-bokformat istället för vanliga pocket eller hårdbundna. Har fortfarande en iPad mini (1st gen) som är både trött och sliten, men duger som en e-bokläsare. I normala fall brukar jag undvika att köpa saker bara-för-att det är rea, för det slutar ofta med att jag köper saker jag egentligen inte behöver. De flesta böckerna är reaböcker, varav två stycken är köpta till fullt pris.

Följande böcker har trillat ned i den digitala bokhyllan:

Simple Money – A No-Nonsense Guide to Personal Finance av Tim Maurer
Your Money or Your Life av Vicki Robin, Joe Dominguez och Mr Money Mustache
Ett liv på vår planet av David Attenborough (översatt av Joachim Retzlaff)
Aktier: 3 steg till ekonomiskt oberoende av Ola Lauritzson
Bli miljonär som pensionär: med 10 steg som maxar din pension av Ola Lauritzson
Giftfri: ett rent liv utan tillsatser av Martina Johansson och Fanny Lindkvist
Smartare mat för hela familjen av Eleonora Von Essen
Finansministern av Anders Borg

Your Money or Your Life har jag hört mycket bra om och nu äntligen har jag införskaffat mig den! Ska vara näst intill obligatorisk läsning för de som är intresserade av att uppnå FIRE och ekonomiskt oberoende.

En del spontanköp blev det i form av Ett liv på vår planet och Simple Money. Älskar David Attenborough från många av hans dokumentärer och filmer! Det ska bli intressant att läsa om hans perspektiv om framtiden, naturens mångfald och människornas påverkan på miljön. Har inte sett dokumentären på Netflix ännu – återstår att se ifall jag tittar på den först eller inte.

Simple Money ska vara både lättläst och övergripande. Dock är den skriven ur ett amerikanskt perspektiv, så vet ej ifall det går att tillämpa koncepten som beskrivs för oss i Sverige. Men det återstår att se.

Vad köpte du på årets bokrea? Vilken/vilka böcker ser du fram emot att läsa? 🙂

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Florencia Viadana

Previous articleExtraknäckportföljen – Februari 2021
Next articleScandic Hotels har lämnat portföljen
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer