Arla Plast avser att notera sina aktier på Nasdaq Stockholm. I samband med noteringen gör bolaget ett aktieerbjudande där bolagets ägare Synnersten Invest säljer aktier. Synnersten Invest kommer efter noteringen att fortsatt ha ett väsentligt aktieinnehav och har uttalat att avsikten är att kvarstå i bolaget på lång sikt framgår det i ett pressmeddelande.

Arla Plast är en tillverkare och leverantör av extruderade skivor i tekniska plastmaterial. Extrudering är en process som används för att skapa objekt med bestämda tvärsnittsprofiler; plasten trycks genom ett munstycke med önskade tvärsektioner.

Plastskivorna är tillverkade i polykarbonat (PC), akrylnitrilbutadienstyren (ABS) och glykolmodifierad polyetentereftalat (PETG) och har ett stort antal användningsområden såsom till exempel för säkerhetsprodukter, maskinskydd, ishockeyrinkar, växthus, pooltak, ljudbarriärer, skyddsbarriärer (för Covid-19), resväskor, fordonsdetaljer samt diverse byggrelaterade användningsområden.

Arla Plast har under lång tid byggt upp kompetens och metoder för att optimera sin tillverkning och tillhandahåller idag en bred produktportfölj bestående av extruderade plastskivor inom produktområdena PC, ABS och PETG. Bolagets produktportfölj kännetecknas av högkvalitativa produkter med ett stort antal användningsområden i flera branscher.

Erbjudandet

Erbjudandet består av högst 9 000 000 aktier som erbjuds av den säljande aktieägaren. Den säljande aktieägaren har även ställt ut en övertilldelningsoption om högst 1 350 000 aktier. Svolder, Nortal Investments och RoosGruppen har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för ett belopp om högst cirka 230 miljoner kronor till en värdering om upp till cirka 920 miljoner kronor, beräknat som marknadsvärde för samtliga utestående aktier i bolaget.

Du kan läsa prospektet i dess helhet här.

Hur gör vi?

Vi har stora ankarinvesterare i bolaget så som Svolder och Nortal Investments, vilket är positivt. Affärsvärlden ger också Arla Plast en teckna-rekommendation och skriver att det är ett ”osexigt case där man kan räkna med negativ tillväxt, men prislappen gör erbjudandet tilltalande”. Nästan så att man tror att det är en avstå-rekommendation när man läser det. Inför denna notering kan man enbart teckna via nätmäklaren Nordnet. Anmälan kan också ske via Carnegie om man är kund där. Första handelsdagen infaller den 25 maj 2021. Likt andra börsnoteringar, är planen att sälja första dagen som vanligt.

Sista anmälningsdagen är 24 maj 2021 (måndag) kl 15:00.

Om bolaget

https://www.pyrasied.nl/friksbeheer/wp-content/uploads/2019/05/arla_logo.png

Namn: Arla Plast (APG)
ISIN: SE0015810817
Senaste kurs: 46 SEK
Utdelning: 0,00 SEK
Direktavkastning: 0,00%

Arla Plast AB är en tillverkare och leverantör av extruderade skivor i tekniska plastmaterial. Plastskivorna är tillverkade i polykarbonat (PC), akrylnitrilbutadienstyren (ABS) och glykolmodifierad polyetentereftalat (PETG) och har ett stort antal användningsområden, såsom för säkerhetsprodukter, maskinskydd, ishockeyrinkar, växthus, pooltak, ljudbarriärer, skyddsbarriärer, resväskor, fordonsdetaljer samt diverse byggrelaterade användningsområden. Bolaget grundades 1969 och har sitt huvudkontor i Borensberg, Sverige. Produktionen sker vid tre produktionsanläggningar som är lokaliserade i Borensberg samt i Kadaň och Pelhřimov i Tjeckien. Per den 31 mars 2021 hade Arla Plast 266 heltidsanställda.

Friskrivning: Jag äger inte några aktier i Checkin.com, men avser att teckna aktier inför börsnoteringen. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Arla Plast AB

Previous articleFredagsläsning
Next articleLinc IPO: Tecknar aktier inför börsintroduktionen
Prenumerera
Aviseringar för
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Aktie Kemisten
Aktie Kemisten
2 år sedan

Den borde kunna öka lite i öppningen. Jag tecknar också.