Cary Group, en ledande europeisk leverantör av tjänster inom reparation och byte av bilglas, ska noteras på Nasdaq Stockholm. Bolaget grundades som en del av Ryds Glas 1947. Bolaget blev en separat enhet under namnet Ryds Bilglas 2011 och bytte namn till Cary Group 2020.

Cary Group erbjuder hållbara skade- och bilvårdstjänster med verksamhet i Sverige, Danmark, Norge, Storbritannien och Spanien, specialiserade inom reparation och byte av bilglas med ett kompletterande erbjudande inom reparation av plåt- och lackskador. Ryds bilglas, Svenska Bussglas, Mobile Windscreens, Crashpoint, Cary, Quick Car Fix och Ralarsa är våra välkända och framgångsrika varumärken. De erbjuder bilvårdstjänster som förlänger fordonens livslängd och bibehåller deras säkerhetsfunktioner, och strävar alltid efter att reparera i stället för att byta ut. Med lägligt placerade verkstäder, högkvalitativa produkter och smarta lösningar hjälper bolaget sina kunder att göra enkla och hållbara val.

Cary Group är en uppskattad partner till försäkringsbolagen, eftersom bolaget inte bara sköter kontakten med slutkunderna och har en utmärkt NPS, utan också eftersom Cary Group begränsar den administrativa bördan för försäkringsbolagen. Bolaget har en decentraliserad affärsmodell som betonar entreprenörskulturen i verkstäderna. De lokala verkstadscheferna är bolagets hjältar och stöttas av centraliserade koncernfunktioner för att tillse att de har de verktyg som krävs för att tillhandahålla högkvalitativa tjänster på ett effektivt sätt.

Totalt har Cary Group över 523 verkstäder, varav 197 är franchisetagare, och 397 mobila enheter i Skandinavien, Storbritannien och Spanien. Bolaget har en nationell räckvidd på alla av sina marknader, vilket resulterar i närhet till slutkunderna. Den totala storleken på den västeuropeiska marknaden, som inkluderar Cary Groups befintliga närvaro och potentiella expansionsländer var cirka 78,3 miljarder SEK 2019.

Erbjudandet

Erbjudandet förväntas bestå av såväl befintliga aktier, vilka erbjuds av huvudägaren och Rydgruppen Sverige AB, och nya aktier emitterade av bolaget, som förväntas förse Cary Group med en bruttolikvid om cirka 1 250 miljoner SEK. Cary Group avser använda nettolikviden från erbjudandet för att positionera bolaget för framtida tillväxt, för allmänna verksamhetssyften, för att minska skuldsättningen och för att tillhandahålla strategisk flexibilitet för potentiella förvärv. Allmänna verksamhetssyften kan bl.a. innefatta oförutsedda utgifter eller investeringar. Vidare avser bolaget att i samband med Erbjudandet återbetala en utestående skuld för ett aktieägarlån från Huvudägaren genom en kvittningsemission av nya aktier.

AMF, Fonder förvaltade och rådgivna av Capital World Investors, Fonder förvaltade av Öhman Fonder, ODIN Fonder, SEB Investment Management och Swedbank Robur Fonder har åtagit sig, förutsatt vissa villkor, att förvärva aktier i erbjudandet för ett belopp om 3 150 miljoner kronor till ett pris om 70 kronor per aktie, motsvarande ett marknadsvärde på Bolagets utstående aktier om cirka 9,2 miljarder kronor.

Du kan läsa prospektet i dess helhet här.

Hur gör jag?

Det tycks vara blandade råd bland analytikerna. Affärsvärlden skriver att bolaget har en stark marknadsposition och god lönsamhet, och ger rådet att teckna aktier. Däremot avråder Dagens Industri att teckna med hänvisning till att värderingen är mycket hög och att man inte vet vem som tar rollen som långsiktig huvudägare. Vi har även stora ankarinvesterare så som Swedbank Robur Fonder, SEB Investment Management, AMF Pension samt fonder förvaltade av Öhman Fonder och ODIN Fonder som valt att förvärva aktier. Anmälan om förvärv av aktier görs via Nordnet, Carnegie samt Danske Bank om man har konton där. Likt andra börsintroduktioner väljer jag att teckna en minimumpost. Får jag tilldelning säljer jag första handelsdagen. Första dagen för handel är 23 september 2021.

Sista teckningsdagen är den 22 september 2021 (idag) kl 15:00.

Om bolaget

Namn: Cary Group (CARY)
ISIN: SE0016609671
Senaste kurs: 70 SEK
Utdelning: 0,00 SEK
Direktavkastning: 0,00%

Cary Group Holding AB (publ) är en marknadsledare på reparation och byte av fordonsglas som förlänger fordonens livscykel och upprätthåller säkerhetsfunktionerna. Bolaget erbjuder tjänster på lättillgängliga platser, med hög kvalitet, överlägsen kundupplevelse och smarta lösningar som gör hållbar bilvård enklare. Bolaget grundades som en del av Ryds Glas 1947. Bolaget blev en separat enhet under namnet Ryds Bilglas 2011 och bytte namn till Cary Group 2020.

Friskrivning: Jag äger inte några aktier i Cary Group, men avser att teckna aktier inför börsnoteringen. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Tabea Schimpf, Cary Group Holding AB och Jesse Bowser

Previous articleCTEK IPO börsnotering
Next articleFredagsläsning
Prenumerera
Aviseringar för
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Aktie Kemisten
Aktie Kemisten
2 år sedan

Man ska nog kunna tjäna en slant här. Institutionella investerare verkar gilla denna!