Checkin.com Group har beslutat att genomföra en IPO om 45 miljoner kronor på handelsplatttformen Nasdaq First North Growth Market. Bolaget, som tidigare gick under namnet Regily, röstades investeraren och före detta finansministern Ander Borg som ny styrelseordförande. Samtidigt blev det klart att Avanzas tidigare vice VD och CFO Birgitta Hagenfeldt också tar plats i styrelsen.

Bolagets affärsmodell är prenumerationsbaserad och Checkin.com erbjuder olika månadspaket till fasta priser, baserat på storlek och kringtjänster. Bolagets nettoomsättning är av återkommande karaktär och inga integrationsavgifter eller andra avgifter av engångskaraktär tas ut.

Checkin.com riktar sig i dagsläget framförallt till tre kundvertikaler, finansiell teknologi (fintech), iGaming och prenumerationstjänster, varav iGaming för tillfället utgör den största kundvertikalen och stod för en majoritet av omsättningen under 2020. Marknaderna inom respektive kund-vertikal är under stark tillväxt, vilket innebär att Checkin.com ser stora möjligheter till att växa tillsammans med kunderna. Det är bolagets bedömning att den globala marknaden för checkin är stor, fragmenterad och omättad och bolaget ser stora möjligheter till att växa i ytterligare kundvertikaler.

Enligt bolagets övergripande strategi förväntas tillväxten ske genom investeringar i tre huvudsakliga områden, där nykundstillväxt och utveckling av existerande kunder kompletteras med en mer aktiv förvärvsstrategi i samband med noteringen.

Erbjudandet

Erbjudandet omfattar sammanlagt 2 903 226 aktier i Checkin.com. Priset i erbjudandet uppgår till 15,50 SEK per aktie, innebärande att erbjudandet uppgår till högst 45 miljoner kronor. Baserat på emissionskursen och befintligt antal aktier före Erbjudandets genomförande värderas bolaget till cirka 359 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Cornerstone Investors vid noteringen är TIN Fonder, Knutsson Holdings, Norron Select och Erik Selin genom ES Aktiehandel AB. De har åtagit sig att, under vissa villkor, och till samma pris som övriga investerare, teckna totalt 1 741 935 aktier, motsvarande cirka 60,0 procent av erbjudandet till ett totalt värde om cirka 27,0 MSEK. Sedan tidigare har finansprofiler som Nicklas Storåkers och Eirik Winter investerat i bolaget. Tidigare finansminister Anders Borg är bolagets styrelseordförande.

Du kan läsa prospektet i dess helhet här.

Hur gör jag?

TIN Fonder och Erik Selin är ankarinvestare som valt att teckna motsvarande 60 procent av erbjudandet, vilket bådar gott för bolagets fortsatta tillväxt med dessa starka ägare. Förvaltarna bakom TIN Fonder är duktiga på att hitta bra bolag inom just teknik, hälsa och digitala varumärken. Jag kommer teckna via flera konton, både på Avanza och Nordnet för att öka chansen att få teckning. Anmälan kan även ske via Erik Penser Bank om man fyller i en anmälningssedel.

I vanlig ordning kommer jag att sälja på första handelsdagen, vilket infaller den 20 maj 2021.

Sista anmälningsdagen är 12 maj 2021 (tisdag).

Om bolaget

Namn: Checkin.com Group (CHECK)
ISIN: SE0015810502
Senaste kurs: 15,50 SEK
Utdelning: 0,00 SEK
Direktavkastning: 0,00%

Checkin.com Group AB grundades 2017 och är ett svenskt SaaS-bolag som erbjuder företagskunder en mjukvaruplattform som förbättrar hur slutanvändare registrerar sig, identifierar sig och loggar in (benämns tillsammans som ”checkin”). Genom mjukvaruplattformen erhåller bolagets kunder en komplett checkin-lösning som bidrar till en ökad konverteringsgrad, från potentiella till registrerade slutanvändare. Under 2020 hanterade bolagets mjukvaruplattform över 18 miljoner checkin-sessioner i över 165 länder. Checkin.com har huvudkontor i Stockholm och 37 medarbetare, utspridda i totalt tolv länder.

Friskrivning: Jag äger inte några aktier i Checkin.com, men avser att teckna aktier inför börsnoteringen. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Christin Hume och Checkin.com Group AB

Previous articleNågra intressanta kommande börsnoteringar
Next articleFredagsläsning
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer