I slutet av förra veckan offentliggjordes prospekt och prisintervall inför börsnoteringen av Hemnet på Nasdaq Stockholm. Hemnet är Sveriges största bostadsplattform. Förmodligen har du själv använt Hemnet för att köpa, sälja eller hyra en bostad. Genom att att erbjuda en unik kombination av produkter, insikter och inspiration har de lyckats bygga varaktiga relationer med köpare, säljare och mäklare i över tjugo år.

Hemnets affärsmodell bygger på att vara den självklara mötesplatsen för köpare och säljare av bostäder. På deras olika plattformar, i deras appar och på deras hemsida, samlar de det största antalet köpare, säljare och fastighetsmäklare på en och samma plats.

Hemnets framgång bygger bland annat på den starka nätverkseffekt som finns inbyggd i affärsmodellen. Som Sveriges största bostadsplattform med mest trafik väljer majoriteten av bostadssäljare att annonsera sin bostad på Hemnet. Omvänt leder det stora bostadsutbudet till vår höga trafik.

Erbjudandet

Priset per aktie sätts i intervallet 95 – 115 SEK, vilket motsvarar ett marknadsvärde för samtliga noterade stamaktier i Bolaget om cirka 9 607 – 11 630 miljoner kronor. Det slutliga priset förväntas offentliggöras genom ett pressmeddelande den 26 april 2021. Detta innebär att inga nyemitterade aktier kommer att erbjudas, enbart befintliga aktier kommer att bli tillgängliga för börsintroduktionen.

Erbjudandet består av 17 893 231 stamaktier, vilket motsvarar cirka 17,7 procent av Hemnets totala antal stamaktier efter att erbjudandet har fullgjorts, och kommer erbjudas av General Atlantic, Sprints Capital och Care of Hemnet AB samt ett antal andra aktieägare, däribland vissa styrelseledamöter och ledande befattningshavare.

Anmälningsperioden gäller från och med den 19 april (idag) till den 26 april 2021.

Du kan läsa prospektet i dess helhet här.

Hur gör jag?

Affärsvärlden hissar två flaggor inför Hemnets notering. Dels en flagga för det breda kursintervallet som gör erbjudandet mer komplexet. Den andra flaggan är att Hemnet grundades 1998 men de har bara med tre års finansiell historik i prospektet. Jag kommer fortfarande teckna via Nordnet och förhoppningsvis även via Avanza, om den möjligheten finns, för att öka chansen att få teckning. Misstänker att denna notering kommer bli övertecknad. Det går även att teckna via Carnegie om man har konton där.

Som vanligt planerar jag att sälja direkt på första handelsdagen, som förväntas inträffa på den 27 april 2021.

Sista teckningsdagen är den 26 april 2021 (måndag).

Om bolaget

Namn: Hemnet (HEM)
ISIN: SE0015671995
Senaste kurs: 95-115 SEK
Utdelning: 0,00 SEK
Direktavkastning: 0,00%

Hemnet Group AB (HEM) driver Sveriges ledande bostadsplattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostadsmarknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkter, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Med oöverträffad trafik och ledande varumärkeskännedom är Hemnet en av Sveriges mest erkända och trovärdiga medievarumärken med en stor och lojal bas av besökare med ett genomsnittligt besöksantal per månad om 62,5 miljoner besök. Under 2020 spenderades 64,6 miljoner timmar på Hemnet, vilket motsvarar ett genomsnitt per capita om 38 minuter per månad.

Friskrivning: Jag äger inte några aktier i Hemnet Group AB, men avser att teckna aktier inför börsnoteringen. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Hemnet Group AB, Pontus Wellgraf och Clarisse Blondy

Previous articleConscious Spending – medveten konsumtion på det du älskar
Next article13 tips på vad du kan hitta på under pandemin
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer