Jag har tecknat aktier i Lohilo Foods nyemission

För drygt två veckor sedan meddelade Lohilo Foods (tidigare Alvestaglass) att de genomför en nyemission på 30 miljoner kronor i samband med en notering på Nasdaq First North Growth Market.

Den totala emissionslikviden ska uppgå till högst cirka 30 miljoner kronor vilket motsvarar en värdering för hela bolaget om cirka 292,5 miljoner kronor. Nyemissionen avser sammanlagt högst 1 363 636 nyemitterade aktier som erbjuds till ett pris om 22 kronor per aktie. Teckningsperioden för erbjudandet kommer att pågå från och med den 28 september 2020 till och med den 13 oktober 2020.

Teckningsåtaganden om cirka 20 miljoner kronor, eller cirka 66,7 procent av erbjudandet, har erhållits från fastighetsinvesteraren Erik Selin via bolaget Skandrenting AB, från Santhe Dahl via bolaget Santhe Dahl Invest AB samt från Erik Dahl.

Lohilo Foods mest kända varumärken är Lohilo, Alvestaglass, Järnaglass. Bolaget distribuerar även Häagen-Dazs, NICK’s och Bubbies. Huvudkontor, fabrik och centrallager ligger i Växjö och bolagets marknadskontor återfinns i Stockholm. 

Bolaget har gjort väldigt bra under rådande omständigheter – nettoomsättningen uppgick till 76 177 tkr (43 452 tkr), vilket motsvarar en ökning om 75%. Till största del beror detta på ökad e-handel via ny handelsplattform där de förenklat processen för konsumenten. De har även fått en första order från Amazon Tyskland och väntar även lansering i Amazon UK. Inom Sverige börjar Axfood sälja deras proteinbars och Circle K listar Lohilos funktionsdrycker.

Jag har en post i Lohilo Foods sedan tidigare via handelsplattformen Pepins. Den här gången tänkte jag teckna via två konton: dels via Avanza och dels via Nordnet. Dock tror jag att jag har större chans att få teckning via Nordnet då de är selling agent för Lohilo Foods för den här nyemissionen.

Sista teckningsdag är den 13 oktober 2020.

Om bolaget

Namn: Lohilo Foods (LOHILO)
ISIN: SE0014262549
Senaste kurs: 34,20 SEK
Utdelning: 0,00 SEK
Direktavkastning: 0,0%

Lohilo Foods AB (fd Alvestaglass AB) grundades 2008 är ett foodtech-bolag med rötter i Småland. Bolaget startade som en glassproducent med målsättningen att bli ett av de största glassbolagen i Norden. Namnet på företaget är även det inspirerat av att tillföra protein och minska fett och kolhydrater: Low sugar, High protein, Low fat. Kända varumärken i produktportföljen inkluderar bl a Lohilo, Alvestaglass, Häagen-Dazs, NICK’s, Bubbies och Järnaglass.

Friskrivning: Jag äger aktierna som nämns i det här inlägget. Artikeln innehåller samarbetslänkar till Avanza, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Lohilo Foods AB