Nordens största näthandelsaktör Komplett ska åter noteras på börsen på Nasdaq First Growth Market Sweden. Komplett är kanske mest känt i Sverige för att äga Webhallen, som stod för cirka 62% av företagets intäkter inom B2C under 2020. Komplett driver e-handel med konsumentelektronik och IT-produkter, främst inom datakomponenter, PCs, hemelektronik och andra relaterade tillbehör.

Den norska entreprenören Stein Erik Hagens ägarbolag Canica Invest köpte loss Komplett från börsen för omkring tio år sedan för runt en miljard norska kronor. Under 2020 växte omsättningen för bolaget med 31 procent till 9,9 miljarder norska kronor. Driftsresultatet landade på 271 miljoner norska kronor, upp från 48 miljoner kronor 2019.

Erbjudandet

Det slutliga priset i erbjudandet förväntas fastställas inom intervallet 55 – 62 SEK per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde för samtliga utestående aktier i Komplett om cirka 3 974 – 4 480 miljoner norska kronor. Det slutliga priset förväntas offentliggöras genom ett pressmeddelande innan den första handelsdagen på Nasdaq First Growth Sweden den 21 juni 2021.

Inga nya aktier emitteras som del av erbjudandet, befintligt ägande kommer således inte bli föremål för utspädning. Under förutsättning att 23 000 000 aktier säljs och att Greenshoe Option utnyttjas i sin helhet, kommer Canica att sälja 26 450 000 aktier, motsvarande ungefär 36,61 procent av aktierna.

Du kan läsa prospektet i dess helhet här.

Hur gör jag?

Anledningen till noteringen är att diversifiera bolagets aktieägarkrets och möjliggöra för andra investerare att ta del av Kompletts framtida tillväxt och värdeskapande. Dock är ett annat skäl att Canica vill realisera sitt aktieägande. Så vitt jag kan se i prospektet finns de inga ankarinvesterare. Har man valt att inte ha det eller är ingen intresserad?

Inför denna noteringen kan du enbart teckna via nätmäklaren Nordnet. Det går även att teckna via ABG Sundal Collier, DNB Bank, SEB och Pareto Securities om man har konton där. Jag väljer att teckna en minimumpost. Precis som vid andra börsintroduktioner kommer jag sälja allt första handelsdagen ifall jag får tilldelning. Första handelsdagen infaller den 21 juni 2021.

Sista teckningsdagen är den 16 juni 2021 (onsdag) kl 23:59.

Om bolaget

Namn: Komplett ASA (KOMPL)
ISIN: NO0011016040
Senaste kurs: 55 – 62 NOK
Utdelning: 0,00 NOK
Direktavkastning: 0,00%

Komplett ASA (publ) är en nordisk ledande aktör inom e-handel med konsumentelektronik och IT-produkter, med en total omsättning på 9,9 miljarder norska kronor år 2020 och cirka 1,5 miljoner privat- och företagskunder. Företaget fokuserar på att vara den föredragna leverantören av elektronik och IT-produkter i Norden och att leverera den bästa kundresan på marknaden, baserat på årtionden av erfarenhet på marknaden, djup produktkompetens och en organisationskultur byggd på entusiasm för elektronik och IT-produkter.

Friskrivning: Jag äger inte några aktier i Komplett ASA, men avser att teckna aktier inför börsnoteringen. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Vitaliy Makerovoch Komplett Group AS

Previous articleRevolutionRace IPO börsnotering
Next articleFramtidsportföljen – hur vi förenklade vårt långsiktiga sparande
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer