RevolutionRace är ett bolag som säljer och designar egna outdoorkläder och ska nu noteras på Stockholmbörsen. RevolutionRace siktar på att sälja kläder till friluftsorienterade personer. Bolaget har sålt miljontals plagg sedan starten 2013. Modellen är så kallad D2C, vilket innebär att man digitalt säljer sina kläder direkt till konsument utan några som helst mellanhänder.

RevolutionRace är ett lönsamt och snabbväxande bolag som erbjuder högkvalitativa funktionskläder. Produkterna är framtagna för att passa både friluftsentusiaster och kunder som behöver funktionella kläder i sin aktiva fritid och vardag. RevolutionRace har sedan starten 2013 sålt miljontals produkter och har idag över 245 000 autentiska kundrecensioner med ett genomsnittligt betyg om 4,6 av 5 i Bolagets webbutik. Sedan Bolaget lanserade sin första friluftsbyxa för att utmana traditionella varumärken har RevolutionRace utökat sitt produktsortiment till att erbjuda en stor variation av egenutvecklade kläder. Bolaget erbjuder sina multifunktionella kläder under det egna varumärket RevolutionRace och riktar sig till en global och bred kundbas. RevolutionRace bedriver sin verksamhet inom ramen för en digital D2C-affärsmodell, vilket innebär att försäljningen sker uteslutande online utan traditionella återförsäljare eller grossister, och riktar sig istället direkt till konsumenter.

Erbjudandet

Erbjudandet omfattar sammanlagt 32 855 734 aktier i RevolutionRace. Priset i erbjudandet uppgår till 75 SEK per aktie, innebärande att erbjudandet uppgår till högst 46,8 miljoner kronor. I syfte att täcka eventuell övertilldelning i erbjudandet kommer huvudägaren att lämna en övertilldelningsoption och sammanlagt erbjuda ytterligare högst 4 928 360 aktier, motsvarande högst 15 procent av antalet aktier i erbjudandet.

Så kallade Cornerstone-investerare har åtagit sig att förvärva sammanlagt 18 666 664 aktier i erbjudandet, vilket motsvarar cirka 49,4 procent. Här hittar vi bland annat Black Rock Inc, Swedbank Robur Fonder, Lancelot Asset Management och Handelsbanken Fonder.

Huvudägaren Altor Fund som äger motsvarande 61,1 procent av aktierna och rösterna i bolaget verkar endast ha en lock-up period på 180 dagar. Dock har grundaren åtagit sig en lock-up period om 1080 dagar för 20 procent av dess innehav och resterande del av innehavet kommer att vara föremål för en lock-up period om 360 dagar.

Du kan läsa prospektet i dess helhet här.

Hur gör jag?

Affärsvärlden meddelar att det är prickfritt inför noteringen av RevolutionRace. Dock påpekar de att det finns täta personkopplingar mellan grundarna och delar av ledningen, men hissar ingen flagga för detta. Vidare ger tidningen en teckna-rekommendation, enligt Placera. Anmälan sker via Carnegie, Nordnet, Nordea och ABG Sundal Collier.

Jag väljer att teckna en post och i vanlig ordning kommer jag sälja på första handelsdagen, vilket infaller den 16 juni 2021.

Sista dagen för anmälning är 15 juni 2021 (tisdag).

Om bolaget

Namn: RevolutionRace (RVRC)
ISIN: SE0015962485
Senaste kurs: 75,00 SEK
Utdelning: 0,00 SEK
Direktavkastning: 0,00%

RVRC Holding AB (publ) erbjuder högkvalitativa funktionskläder för människor med en aktiv livsstil. Bolaget grundades 2013 av Pernilla Nyrensten, VD och Niclas Nyrensten, Creative Director. Sedan starten har grundarna haft målet att skapa multifunktionella kläder med riktigt bra passform, i högsta kvalitet och till rimliga priser under devisen ”Nature is our playground”. Genom att sälja kläder online, direkt till konsument utan onödiga mellanhänder, kan RevolutionRace erbjuda produkter som har ett oslagbart värde avseende pris, kvalitet och design. Tillsammans med sina kunder har bolaget vuxit snabbt och säljer sina produkter till fler än 35 länder.

Friskrivning: Jag äger inte några aktier i RevolutionRace, men avser att teckna aktier inför börsnoteringen. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: RVRC Holding AB

Previous articleUppföljning börsnoteringar och nyemissioner
Next articleKomplett Group IPO börsintroduktion
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer