Nu verkar IPO-hösten komma igång och vi tittar lite närmre på e-handelbolaget Söder Sportfiske som ska noteras på First North. Bolaget har en stark marknadsposition inom just sportfiske i Sverige och resten av Norden enligt en analys från Affärsvärlden.

Söder Sportfiske är ett ledande sportfiskeföretag i Norden med en etablerad omnikanalplattform som inkluderar såväl e-handel som fysisk handel för sportfiske. Bolaget erbjuder ett brett och genomtänkt sortiment för det moderna sportfisket samt snabba leveranser. Bolaget äger och utvecklar även egna varumärken, Söder Custom, Söder Tackle och Eastfield Lures, som säljs primärt via Bolagets e-handel.

Sedan 2020 har vi påbörjat vår etablering på den europeiska marknaden med våra e-handelssiter Sportfishtackle.com Bolaget startade med en fysisk butik i Stockholm för försäljning av sportfiskeprodukter. Bolaget har därefter byggt plattformen och webbsidan sportfiskeprylar.se för svensk e-handel och därigenom utvecklats till att bli en av de ledande aktörerna inom e-handel av sportfiskeprodukter baserat på omsättning. Söder Sportfiskes e-handel stod år 2020 för cirka 83 procent av Bolagets omsättning. 

Erbjudandet

Investerare erbjuds, i enlighet med villkoren i prospektet, att förvärva 1 798 356 befintliga aktier i Söder Sportfiske till ett värde om cirka 84,5 MSEK inklusive en övertilldelningsoption motsvarande högst 10 procent. Erbjudandepriset uppgår till 47 SEK per aktie, motsvarande ett marknadsvärde för Bolagets aktier om cirka 352 MSEK.

Säljande aktieägare är CapEsox AB samt Esox Lucius Invest AB, bolag som kontrolleras i sin helhet av Söder Sportfiskes grundare Nicklas Jonsson respektive Henrik Sandahl. I det fall erbjudandet övertecknas samt övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo kommer säljande aktieägare att tillsammans äga cirka 24 procent av Bolaget efter erbjudandets genomförande. Säljande aktieägare har åtagit sig, med undantag för de aktier som säljs i erbjudandet, att inte sälja eller genomföra andra transaktioner med motsvarande effekt som en försäljning under en period om 24 månader från första dag för handel i aktien på Nasdaq First North.

Inför Erbjudandet har Cervantes Capital AB, Cliens Kapitalförvaltning AB, samt AB Grenspecialisten åtagit sig att, till samma pris och villkor som för övriga investerare, förvärva sammanlagt 660 000 aktier i erbjudandet till ett värde om cirka 31 MSEK.

Du kan läsa prospektet i dess helhet här.

Hur gör jag?

Enligt Affärsvärlden är det prickfritt inför Söder Sportfiskes notering och hittar inga flaggor eller varningstecken. Bolaget får även en teckna rekommendation från tidningen. Ansökan om att teckna aktier kan göras via Avanza, Nordnet eller via anmälningssedel för de som inte har konto hos Avanza. I vanlig ordning väljer jag att teckna en minimumpost. Precis som vid andra börsintroduktioner kommer jag sälja allt första handelsdagen ifall jag får tilldelning. Första handelsdagen infaller den 9 september 2021.

Sista teckningsdagen är den 7 september 2021 (tisdag) 17:00.

Om bolaget

Namn: Söder Sportfiske (SODER)
ISIN: SE0016276539
Senaste kurs: 47 SEK
Utdelning: 0,00 SEK
Direktavkastning: 0,00%

Söder Sportfiske är ett ledande sportfiskeföretag i Norden med en etablerad omnikanalplattform som inkluderar såväl e-handel som fysisk handel för sportfiske. Bolaget erbjuder ett brett och genomtänkt sortiment för det moderna sportfisket samt vad Bolaget anser vara konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser. Bolaget äger och utvecklar även egna varumärken, Söder Custom, Söder Tackle och Eastfield Lures, som säljs primärt via Bolagets e-handel.

Friskrivning: Jag äger inte några aktier i Söder Sportfiske, men avser att teckna aktier inför börsnoteringen. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Greysen Johnson och Söder Sportfiske AB

Previous articleHur man skriver korta och effektiva mejl
Next articleKjell & Company IPO börsintroduktion
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer