Som jag nämde i gårdagens inlägg funderade jag teckna aktier i börsintroduktionen för spelbolaget Thunderful Group. Bolaget har ett gäng framgångsrika företag under sig, däribland Bergsala som är den svenska distributören för Nintendo, Image and Form och Zoink. Noteringen kommer att ske på Nasdaq First North Growth Market.

Priset per aktie i erbjudandet är 50 kronor, motsvarande ett sammanlagt värde om cirka 3,4 miljarder kronor för det totala antalet utestående aktier i Bolaget efter att erbjudandet genomförts. Erbjudandet omfattar 26 114 100 aktier, av vilka 15 000 000 kommer att vara bolagets nyemitterade aktier, och 11 114 100 kommer att vara befintliga aktier som säljs av Thunderful Groups huvudägare. Teckningsperioden för erbjudandet kommer att pågå från och med den 26 november 2020 till och med den 3 december 2020.

Thunderful Group är närvarande inom samtliga segment inom spelindustrin. Med huvudkontor i Göteborg och ytterligare svenska kontor i Karlshamn, Kungsbacka, Malmö och Skövde, samt internationella kontor i Danmark, Norge, Storbritannien, Tyskland och Hong Kong, utvecklar, säljer och distribuerar Thunderful Group högkvalitativa underhållningsprodukter med fokus på spel baserat på egna IP:n. Verksamheten är indelad i två affärssegment; Thunderful Games och Thunderful Distribution.

Bolagets ankarinvesterare Consensus Småbolag, Delphi Fondene, Knutsson Holdings AB, Naventi Fonder, Provobis, Strand Kapitalförvaltning och Vasastaden kommer teckna aktier för 600 miljoner kronor. Grundarna Klaus Lyngeled och Brjann Sigurgeirsson kommer även sälja av en del av sina innehav. Pengarna från nyemissionen kommer användas till ytterligare förvärv och återbetalning av skulder. Värdet på bolaget beräknas landa på 3,4 miljarder kronor på börsen efter nyemissionen. 

För att täcka en eventuell övertilldelning i samband med erbjudandet har Bergsala Holding AB åtagit sig att sälja upp till 3 917 115 ytterligare aktier, motsvarande 15 % av det totala antalet aktier i erbjudandet.

Precis som vid nyemission i Lohilo Foods väljer jag att teckna via två konton: både på Avanza och Nordnet för att öka chansen till att få teckningen. Håller tummarna för att det går bättre den här gången!

Sista teckningsdagen är den 3 december 2020.

Om bolaget

Thunderful Group annonce sa volonté d'entrer en bourse ...

Namn: Thunderful Group (THUNDR)
ISIN: SE0015195888
Senaste kurs: 92,80 SEK (Feb 5, 2021)
Utdelning: 0,00 SEK
Direktavkastning: 0,00%

Thunderful Group AB är en pan-nordisk grupp som utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala dataspelsmarknaden, samt distribuerar spel, spelkonsoler, speltillbehör och leksaker på den nordiska marknaden. Gruppen bildades 2019 som en följd av omstrukturering av Thunderful- och Bergsala-sfärerna, med målet att skapa en ny stark aktör inom segmentet utveckling och förläggning av spel samt distribution av Nintendoprodukter, datorspel, tv-spel, mobilspel, speltillbehör och leksaker.

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till Avanza, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Lorenzo Herrera

Previous articleMånadsredovisning – November 2020
Next articleExtraknäckportföljen – November 2020
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer