Det Trollhättanbaserade företaget Ellwee, som utvecklar, tillverkar och säljer fyrhjuliga flerfunktionsfordon, avser notera aktien på handelsplattformen Nasdaq First North och gör inför det en nyemission som initialt kan tillföra bolaget 45 miljoner kronor.

Ellwee inriktar primärt försäljningen mot golfanläggningar och så kallade gated communities, med ambition att i framtiden bredda marknadsgruppen. Styrelsen vill accelerera tillväxten genom ökad närvaro inom golfsegmentet och etablering på nya marknader. Under 2021 avser företaget certifiera en modell laglig att köra på allmän väg, skapa den nya komfortmodellen Ellwee East såväl samt utveckla eget mjukvarusystem för att möjliggöra egen uthyrning av fordon.

Teckningskursen motsvarar ett pris på Ellwees hela aktiekapital om cirka 63 miljoner kronor före nyemissionen.

En unit består av åtta nyemitterade aktier och två olika teckningsoptioner som kan tillföra bolaget mer kapital i maj respektive november 2021. Teckningskursen i emissionen är 20 kronor per unit, vilket motsvarar cirka 2,50 kronor per aktie.

Bolaget har fått teckningsåtaganden för motsvarande 78 procent av erbjudandet.

Teckningsperioden väntas pågå mellan den 28 december och den 11 januari. Preliminär första handelsdag för Ellwee på Nasdaq First North är den 19 januari 2021.

Varningsflaggor i bolaget

I Affärsvärldens IPO-guide kan vi se att de hissat två flaggor inför noteringen. Dels för att de stora aktieägarna har en lock up på 90% av sitt innehav under 3 månader. Denna period är vanligtvis 12 månader och signalerar att ägarna är säljsugna och inte har en långsiktig tro på bolaget.

Den andra flaggan är att det saknas uppgifter om Certified Adviser och om personer i styrelse och ledning varit engagerad i bolag som försatts i konkurs. Detta känns som väldigt relevant information för att veta hur kompentena medlemmarna i styrelsen är.

Hur gör jag?

Inför den här noteringen väljer jag att teckna via två konton precis som tidigare: både på Avanza och Nordnet för att öka chansen att få tilldelning. Ifall jag får teckning planerar jag att sälja direkt på första handelsdagen.

Sista teckningensdag är den 11 januari 2021 (måndag).

Om bolaget

Namn: Ellwee (ELLWEE)
ISIN: SE0015221221
Senaste kurs: 3,22 SEK (Jan 19, 2021)
Utdelning: 0,00 SEK
Direktavkastning: 0,00%

ELLWEE AB (ELLWEE) grundades 2019. År 2020 förvärvade bolaget verksamhet inklusive varumärket ELLWEE som grundades år 2015. Bolaget utvecklar, tillverkar och säljer fyrhjuliga flerfunktionsfordon (eng: multi-purpose vehicle). Bolaget inriktar primärt försäljningen mot golfanläggningar och s.k. gated communities, med ambition att i framtiden bredda marknadsgruppen. Bolaget har även ett dotterbolag i Florida, USA, ELLWEE INC.

Friskrivning: Jag äger inte några aktier i Ellwee, men avser att teckna aktier inför nyemissionen. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Ellwee AB

Previous articleNytt innehav: Handelsbanken Hållbar Energi
Next articleSpara pengar genom att skippa dina dyra bankfonder – välj indexfonder istället
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer