Mjukvarubolaget Cint är en ledande global utvecklare inom digital insamling av insikter och undersökningar. Bolaget har fler än 2 500 företagskunder spridda över 72 länder som använder Cints plattform för att samla in konsumentinsikter i syfte att accelerera den egna tillväxten.

Cint verkar på den globala insiktsmarknaden där Bolaget förenklar insamlingsprocessen av insikter genom att koppla samman efterfrågan med tillgång till målgrupper. På insiktsmarknaden samlar olika bolag, såsom mark-nadsundersökningsbolag, teknikdrivna insiktsplattformar och konsultfirmor, antingen in insikter direkt från panel-leverantörer som tillhandahåller målgrupper, eller via marknadsplatser och mjukvaruplattformar såsom Cints.

Erbjudandet

Det slutliga priset i erbjudandet förväntas fastställas inom intervallet 62 – 72 SEK per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde för samtliga utestående aktier i Cint om cirka 8 585 – 9 838 MSEK. Det slutliga priset förväntas offentliggöras genom ett pressmeddelande innan den första handelsdagen på Nasdaq Stockholm den 19 februari 2021.

Erbjudandet består av 72 000 000 aktier, vilket motsvarar cirka 52 procent av Cints totala antal aktier efter att erbjudandet har fullgjorts, av vilka mellan 10 555 555 och 12 258 064 aktier kommer att utgöras av nyemitterade aktier och mellan 59 741 936 och 61 444 445 aktier kommer att säljas av Cints huvudaktieägare Cidron Ross S.à r.l.

Swedbank Robur Ny Teknik, Handelsbanken Fonder, C WorldWide Asset Management, Danica Pension och TIN Fonder har åtagit sig att, på sedvanliga villkor, förvärva aktier i för ett belopp motsvarande totalt MSEK 2 200. 

Du kan läsa prospektet i dess helhet här.

Hur gör jag?

Privata Affärer ger rådet teckna, men noterar att nackdelen är att man inte vet en exakt teckningskurs. Även Affärsvärlden skriver att det är prickfritt för Cints IPO, och rekommenderar teckna. Som tidigare börsnoteringar väljer jag att teckna via flera konton. Tillskillnad från Fractal Gaming Group noteringen går det att teckna via både Avanza och Nordnet den här gången. Det går även att teckna via Carnegie och Danske Bank om man har konton där.

Min plan är som vanligt att sälja direkt på första handelsdagen, vilket infaller på 19 februari 2021.

Sista teckningsdagen är 18 februari 2021 (torsdag) kl 15:00.

Uppdatering 19/2-2021:
Fick tilldelning på båda konton och 100 st aktier totalt. Såldes till en vinst på 20%

Om bolaget

Namn: Cint (CINT)
ISIN: SE0015483276
Senaste kurs: 90,20 SEK (Feb 19, 2021)
Utdelning: 0,00 SEK
Direktavkastning: 0,00%

Cint Group AB (CINT) grundades i Stockholm 1998 och är en ledande global mjukvaruaktör inom digital insamling av insikter. Cints mjukvara automatiserar insamlingsprocessen så företag kan få tillgång till insikter av hög kvalitet, snabbare och mer kostnadseffektivt i stor skala. Cint ansluter företag som söker insikter med globala målgrupper, som är anslutna till Cints plattform via hundratals panelpartners, och ersätter dem för att fylla i online undersökningar.

Friskrivning: Jag äger inte några aktier i Cint Group, men avser att teckna aktier inför börsnoteringen. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Cint Group AB

Previous articleFredagsläsning & Gott kinesiskt nyår!
Next articleBokslut – Så gick det för portföljen 2020
Prenumerera
Aviseringar för
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
K. H.
K. H.
2 år sedan

Tack för att du delade din plan med oss, jag fick 50st aktier. Det är fantastiskt att få lite enkla pengar!