Efter att ha sålt av mitt innehav i Investor förra veckan tecknade jag aktier i nyintroducerade Genova Property Group. Affärsvärlden beskriver bolaget som en ”välskött bostadsutvecklare och fastighetsägare med rabatterad prislapp mot de närmasta jämförelseobjekten”. Även RikaTillsammans har en längre analys av bolaget som du kan läsa om här. Sista dagen teckning var idag kl 15:00 via Avanza, Carnegie eller Swedbank.

Detta är mer av en spekulation i Avkastningsportföljen och planen är alltså inte att äga det långsiktigt, utan att sälja kort efter börsintroduktionen. Förhoppningen är att man landar på plus mellan 5 och 15 procent. Så vi får se vad som händer imorgon, förutsatt att jag får tilldelning, vilket inte är garanterat. Enligt ett pressmeddelande från Genova var intresset för noteringen mycket stort och man har fått fler än 8 000 nya stamaktieägare.

Uppdatering 30/6-2020:
Blev tyvärr inte tilldelad några aktier inför den här börsnoteringen.

Om bolaget

Namn: Genova Property Group (GPG)
ISIN: SE0007184189
Senaste kurs: 65,00 SEK
Utdelning: 0,00 SEK
Direktavkastning: 0,00%

Genova Property Group (GPG) är ett fastighetsbolag. Bolaget förvärvar, utvecklar och förvaltar fastigheter och är således aktiva i hela värdekedjan. De tre affärssegmenten inom bolaget innefattar fastighetsförvaltning, bostadsproduktion och samhällsutveckling. Verksamheten är huvudsakligen geografisk fokuserad till storstäder. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Friskrivning: Jag äger inte några aktier i Genova Property Group. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Oscar Ekholm

Previous articleHur ser min investeringsfilosofi ut?
Next articleNordnet lanserar fyra egna indexfonder
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer