För cirka fem månader sedan sammanställde jag hur det gått gällande olika börsintroduktioner och nyemissioner. Det vi kan konstatera är att det gått betydligt bättre och lyckats få tilldelning på flera noteringar jämfört med förra året, där jag enbart deltog i företrädesemissionen för Scandic Hotels Group.

Nedan har jag sammanställt en tabell över vilka noteringar jag deltagit i och hur många konton jag valt att ansöka med. I de flesta fallen ansöker jag alltid en minimum post.

BolagAntal konton ansöktTilldelningResultat
Linc2Ja+598
Arla Plast1Ja+390
Checkin.com Group3Nej
Hemnet Group1Ja+2 234
Coinbase Global1Ja
Idun Industrier3Nej
LMK Group2Nej
Cint Group2Ja+1 440
Fractal Gaming Group3Nej
Ellwee2Nej
Thunderful Group2Nej
Lohilo Foods2Nej
Spotlight Group1Nej
Scandic Hotels Group1Ja+4 872
Genova Property Group1Nej
9 534 kr

Hur har det gått med noteringarna?

Sedan jag började med dessa börsintroduktioner och nyemissioner förra året med Genova Property Group ligger jag idag på +9 534 kr – det har gått förvånansvärt bra! Likt under 2020 känns det lika svårt i år att få tilldelning på de allra populäraste börsintroduktionerna exempelvis Idun Industrier och Checkin.com Group senaste. Dessa har verkligen tagit fart ordentligt och blivit övertecknade flera gånger. Även om jag inte får tilldelning alla gånger så är det möjligtvis ett kvitto på att man ändå väljer någorlunda rätt bolag att investera i.

När det kommer till Coinbase så var detta en direktnotering på Nasdaq. Till skillnad från andra noteringar har jag valt att behålla dessa aktier då jag förväntar mig att de går starkt framåt så länge kryptovalutamarknaden växer. Intresset för dessa verkar inte minska direkt, speciellt inte då stora aktörer som PayPal, Mastercard och Visa börjar göra intåg.

Kommande noteringar som jag tror kan vara intressanta är Apotea, Komplett Group och True Software Scandinavia (Truecaller). I vanlig ordning kommer jag skriva ett inlägg om jag väljer att teckna någon av dessa.

Är det några börsnoteringar eller nyemissioner som du håller extra koll på? Eller är detta inget du är intresserad av? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Jag äger vissa aktier som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Markus Spiske / Pixabay.com

Previous articleNu ingår alla fonder i Superräntan hos Avanza
Next articleRevolutionRace IPO börsnotering
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer