I det här inlägget tänkte jag följa upp hur det gått gällande de senaste börsintroduktionerna. De senaste noteringarna som jag deltog i var Komplett Group och RevolutionRace. Det har varit lite lugnare på IPO-fronten, inte för att det ej funnits intressanta noteringar utan mest för att jag haft en liten semester och inte läst på så mycket den senaste tiden. Däremot tror jag att det kommer flera mot hösten igen.

Nedan kan du se en sammanställning över alla noteringar som jag tagit del av. Vissa av dessa är via Avanza och andra via Nordnet, eller båda och ifall möjligheten finns. Jag väljer ofta att teckna via flera konton för att öka chansen att få tilldelning, dock alltid en minimum post.

BolagAntal konton ansöktTilldelningResultat
Komplett ASA2Ja-142
RevolutionRace2Ja+326
Linc2Ja+598
Arla Plast1Ja+390
Checkin.com Group3Nej
Hemnet Group1Ja+2 234
Coinbase Global1Ja
Idun Industrier3Nej
LMK Group2Nej
Cint Group2Ja+1 440
Fractal Gaming Group3Nej
Ellwee2Nej
Thunderful Group2Nej
Lohilo Foods2Nej
Spotlight Group1Nej
Scandic Hotels Group1Ja+4 872
Genova Property Group1Nej
9 718 kr

Hur har det gått med noteringarna?

De två senaste börsnoteringarna som jag deltog i var Komplett Group och RevolutionRace. Komplett föll i debuten men lyckades ändå sälja rätt nära teckningskursen. Om jag varit intresserad av att äga mer långsikt hade jag säkert kunnat vänta tills efter andra kvartalsrapporten. Dock är tanken med deltagandet i dessa börsintroduktioner att göra en snabb vinst men att spendera så lite tid som möjligt. RevolutionRace gick bättre och där kammande jag hem en liten vinst i alla fall. Fick inte alla aktier som jag ansökte om, men bättre än ingenting och tillräckligt för att täcka förlusten i Komplett Group. Detta innebär att jag nu ligger på +9 718 kr – vilket inte är helt fel!

Kommande noteringar jag planerar att kika lite närmre på är Apotea, Storskogen och Truecaller. Mer om några av dessa börsintroduktioner kan du läsa i detta inlägg som jag skrev för två månader sedan.

Är det några börsnoteringar eller nyemissioner som du håller extra koll på? Eller är detta inget du är intresserad av? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Jag äger vissa aktier som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Markus Spiske / Pixabay.com

Previous articleSommarens heta cashback-kampanjer
Next articleAtt leva rikt på lite pengar – och ändå var lycklig
Prenumerera
Aviseringar för
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
utdelningssmålänningen
utdelningssmålänningen
1 år sedan

Körde ett antal IPOs i maj-juni (Hemnet första). Blev förvånad över hur många det var och tyckte det idag med 100% arbete tog för mycket tid men i FIRE kommer jag ha mer tid och kommer att köra igång igen.
PS Gjorde en total förlust på ca 1500 kr på ca 20 IPOer. Om det hade gått bra hade det kanske blivit 5000 kr vinst? Under samma tid har portföljen rusat +200.000 kr. IPOer värt det? – jag tycker nog det då man kan se se det som en sidoinkomst.