I det här inlägget tänkte jag sammanfatta hur det gått gällande de senaste börsnoteringarna. Den här gången deltog jag i något fler IPO:er, nämligen Söder Sportfiske, Kjell & Company, CTEK, och Cary Group. Betydligt fler än de under månaden där jag bara deltog i två stycken. Nu mot hösten ser det ut som att det kommer flera intressanta bolag jag kan tänka mig att investera i.

Nedan kan du se en sammanställning över alla börsintroduktioner som jag tecknat för och ifall jag fått tilldelning eller inte. Somliga har enbart gått att ansöka via Avanza, därav att det inte syns på bilden ovan. Det händer att jag tecknar via flera konton för att öka chansen att få tilldelning, dock alltid en minimumpost.

BolagAntal konton ansöktTilldelningResultat
Cary Group Holding2Ja+1800
CTEK2Ja+3351
Kjell & Company1Ja+740
Söder Sportfiske2Nej
Komplett ASA2Ja-142
RevolutionRace2Ja+326
Linc2Ja+598
Arla Plast1Ja+390
Checkin.com Group3Nej
Hemnet Group1Ja+2 234
Coinbase Global1Ja
Idun Industrier3Nej
LMK Group2Nej
Cint Group2Ja+1 440
Fractal Gaming Group3Nej
Ellwee2Nej
Thunderful Group2Nej
Lohilo Foods2Nej
Spotlight Group1Nej
Scandic Hotels Group1Ja+4 872
Genova Property Group1Nej
15 609 kr

Hur har det gått med noteringarna?

Tillskillnad från de tidigare noteringarna fick jag tilldelning på tre utav de fyra senaste, vilket är bättre än vad jag brukar få. Bäst gick det för CTEK, som jag initialt trodde att jag inte fick någon tilldelning för, men hade en otroligt bra start på börsintroduktionen! Detta visade sig att aktierna låg på min sambos konto istället, se bilden nedan:

Gick up från teckningskursen 69 kronor till hela 134 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 94 procent! Cary Group och Kjell fick jag också tilldelning och kammande hem en liten vinst.

Totalt den här veckan blev det +5 891 kronor från noteringarna. Inte dåligt för ett par minuters arbete.

Är det några börsintroduktioner eller nyemissioner som du håller extra koll på? Eller är detta inget du är intresserad av? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Jag äger vissa aktier som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Bild av Adrian från Pixabay

Previous articleFredagsläsning
Next articleMånadsredovisning – September 2021
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer