I det här inlägget tänkte jag sammanfatta hur det gått gällande de senaste börsnoteringarna. Det har varit många intressanta IPO:er under hösten, men deltog i följande nyligen: AutoStore Holding, Byggfakta Group, Flat Capital och Truecaller. I vanlig ordning tecknar jag ofta via flera olika konton och säljer första handelsdagen.

Nedan kan du se en sammanställning över alla noteringar jag har hittills tagit del i. Största delen sker via Nordnet, men i del fall där den möjligheten saknas ansöker jag via Avanza. I några fall ansöker jag via båda om det går för att öka chansen att få tilldelning. I de allra flesta fallen ansöker jag alltid det minsta antalet aktier man kan söka per konto.

BolagAntal konton ansöktTilldelningResultat
AutoStore Holding2Ja+873
Byggfakta Group2Ja-298
Flat Capital2Ja+3606
Truecaller2Ja-13
Cary Group Holding2Ja+1800
CTEK2Ja+3351
Kjell & Company1Ja+740
Söder Sportfiske2Nej
Komplett ASA2Ja-142
RevolutionRace2Ja+326
Linc2Ja+598
Arla Plast1Ja+390
Checkin.com Group3Nej
Hemnet Group1Ja+2 234
Coinbase Global1Ja+3 637
Idun Industrier3Nej
LMK Group2Nej
Cint Group2Ja+1 440
Fractal Gaming Group3Nej
Ellwee2Nej
Thunderful Group2Nej
Lohilo Foods2Nej
Spotlight Group1Nej
Scandic Hotels Group1Ja+4 872
Genova Property Group1Nej
23 414 kr

Hur har det gått med noteringarna?

Den här gången fick jag faktiskt tilldelning på samtliga börsintroduktioner jag ansökte. Dock fick jag inte alltid hela antalet aktier jag sökt. Bäst gick det helt klart för Flat Capital, som fick en fantastisk börsstart. Som högst hamnade den på 39,92 kronor, vilket är nästan fyra gånger så högt som introduktionspriset! Även AutoStore gav en fin liten vinst. Mindre bra gick det för både Byggfakta och Truecaller, där jag gick back med 311 kronor. Hade säkert kunna sitta kvar på aktierna tills det vänder, men har som sagt inte för avsikt att äga några av dessa på lång sikt.

Trots detta hamnar jag +4 168 kronor från noteringarna under oktober, vilket inte är helt fel för några minuters arbete.

Är det några börsintroduktioner eller nyemissioner som du håller extra koll på? Eller är detta inget du är intresserad av? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Jag äger vissa aktier som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Bild av Adrian från Pixabay

Previous articleFredagsläsning
Next articleSynsam IPO börsnotering
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer