I det här inlägget tänkte jag gå igenom de senaste börsnoteringarna jag tagit del av. Det har varit en hel del intressanta IPO:er mot slutet av hösten där jag deltog i följande: Synsam, Bubbleroom, Opter och KlaraBo. Som med de flesta börsnoteringar har jag inte för avsikt att äga dessa långsiktigt, utan jag säljer direkt på första handelsdagen ihop om en snabbvinst. Ibland fungerar detta, ibland inte. Jag ser detta mer som en extra krydda till mitt vanliga månadssparande.

Nedan kan du se en sammanställning över alla noteringar jag har hittills tagit del i. Största delen sker via Nordnet, men i del fall där den möjligheten saknas ansöker jag via Avanza. I vissa fall ansöker jag också via banken, senaste KlaraBo som gick att teckna för Handelsbankens kunder. I några fall ansöker jag via flera konton om det går för att öka chansen att få tilldelning. I de allra flesta fallen ansöker jag alltid det minsta antalet aktier man kan söka per konto.

BolagAntal konton ansöktTilldelningResultat
KlaraBo2
Opter2Nej
Bubbleroom2Ja+212
Synsam3Ja+290
AutoStore Holding2Ja+873
Byggfakta Group2Ja-298
Flat Capital2Ja+3606
Truecaller2Ja-13
Cary Group Holding2Ja+1800
CTEK2Ja+3351
Kjell & Company1Ja+740
Söder Sportfiske2Nej
Komplett ASA2Ja-142
RevolutionRace2Ja+326
Linc2Ja+598
Arla Plast1Ja+390
Checkin.com Group3Nej
Hemnet Group1Ja+2 234
Coinbase Global1Ja+3 637
Idun Industrier3Nej
LMK Group2Nej
Cint Group2Ja+1 440
Fractal Gaming Group3Nej
Ellwee2Nej
Thunderful Group2Nej
Lohilo Foods2Nej
Spotlight Group1Nej
Scandic Hotels Group1Ja+4 872
Genova Property Group1Nej
23 916 kr

Hur har det gått med noteringarna?

Den här gången fick jag tilldelning på två av tre jag ansökt, varav de sista har sin första handelsdagen den 2:a december (KlaraBo). Både Synsam och Bubbleroom blev blygsamma vinster, och Opter fick jag tyvärr ingen tilldelning alls. Det var lite tråkigt i och med att den gjorde bra ifrån sig första handelsdagen. Nu väntar jag med spänning hur det kommer gå med KlaraBo nu på torsdag!

Med detta ligger jag totalt på +23 916 kronor från samtliga börsnoteringar jag deltagit i sedan start, vilket inte här helt fel med tanke på arbetsinsatsen.

Är det några börsintroduktioner eller nyemissioner som du håller extra koll på? Eller är detta inget du är intresserad av? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Jag äger vissa aktier som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Bild av Adrian från Pixabay

Previous articleKlaraBo IPO börsintroduktion
Next articleFredagsläsning
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer