I det här inlägget tänkte jag sammanfatta de börsnoteringarna som jag tagit del av. Kontentan är att det inte varit speciellt många börsintroduktioner i år som varit intressanta. Senaste noteringen jag skrev om var för LumenRadio IPO förra veckan, och innan dess var det för Engcon som skedde under juli månad.

Varför börsnoteringar men inte aktier?

Varför är jag intresserad av att investera i börsnoteringar istället för aktier? Till att börja med har jag inte för avsikt att äga dessa långsiktigt, utan jag säljer direkt på första handelsdagen. Målet med detta är att få en snabbvinst. Ibland fungerar detta, ibland inte. Jag ser detta mer som en extra krydda till mitt vanliga månadssparande i fonder.

Sammanställning av börsnoteringar och nyemissioner

Nedan kan du se en sammanställning över alla börsnoteringar jag har hittills tagit del i. Till största del sker det via Nordnet, men i de fall där den möjligheten saknas ansöker jag via Avanza istället. Däremot händer det att jag ansöker via flera konton om det går för att öka chansen att få tilldelning. Under de omständigheterna ansöker jag alltid det minsta antalet aktier man kan söka per konto.

Börsnoteringar

BolagAntal konton ansöktTilldelningResultat
LumenRadio2Ja+276
Engcon2Ja+930
Oneflow1
Swedish Logistic Property2Nej
Viva Wine Group2Ja+180
Case Group2Nej
KlaraBo2Nej
Opter2Nej
Bubbleroom2Ja+212
Synsam3Ja+290
AutoStore Holding2Ja+873
Byggfakta Group2Ja-298
Flat Capital2Ja+3606
Truecaller2Ja-13
Cary Group Holding2Ja+1800
CTEK2Ja+3351
Kjell & Company1Ja+740
Söder Sportfiske2Nej
Komplett ASA2Ja-142
RevolutionRace2Ja+326
Linc2Ja+598
Arla Plast1Ja+390
Checkin.com Group3Nej
Hemnet Group1Ja+2 234
Coinbase Global1Ja+3 637
Idun Industrier3Nej
LMK Group2Nej
Cint Group2Ja+1 440
Fractal Gaming Group3Nej
Ellwee2Nej
Thunderful Group2Nej
Lohilo Foods2Nej
Spotlight Group1Nej
Scandic Hotels Group1Ja+4 872
Genova Property Group1Nej
25 302 kr

Hur har det gått med noteringarna?

Sammanfattningsvis har det gått bra överlag med börsnoteringarna och vi landar på totalt 25 302 kronor i vinst från samtliga börsintroduktioner jag tagit del av. Strategin är att alltid sälja på första handelsdagen och inte göra någon jättestor analys annat än ifall det finns positiva signaler från exempelvis Affärsvärlden eller Dagens Industri. Även bloggkollegor som Aktiekemisten och Utdelningssmålänningen skriver frekvent om intressanta noteringar.

Är det några börsnoteringar eller nyemissioner som du håller extra koll på? Eller är detta inget du är intresserad av? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Jag äger vissa aktier som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Bild av Adrian från Pixabay

Previous articleBloggen i siffror 2022
Next articleEnkla tips om hur du kan spara pengar i jul
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer