Nu har jag bloggat i cirka 10 månader, och nått en hel del milstolpar längs vägen. Det mesta nedan är statistik hämtat från Google Analytics, vilket jag tycker är väldigt intressant! Alltid kul att se vad mina besökare läser och kommenterar – häng med nedan ?

Webbplatsstatistik för 2020

5 706 besök totalt
– varav 4 826 besökare från Sverige
– och 880 besökare från andra länder
155 018 visningar i sökresultat via Google Sök

Totalt sätt har 13 378 sidor visats sedan bloggen startades i februari i år (pageviews) med ett snitt på en och en halv sida per besök. Ett genomsnittligt besök varar ungefär 54 sekunder. Misstänker att det kan bero på längden på inläggen, men även att mer än hälften (cirka 70%) inser snabbt att de hamnat fel och letar vidare (bounce rate).

Hur hittar besökare hemsidan?

Enligt webbplatsöversikten hittar majoriteten av besökarna bloggen via sökresultat som står för hela 78,7% av besöken, följt av 10,7% som är trafik från onlinekataloger (inklusive annonser, dock inget den här bloggen använder i dagsläget) och 5,6% som är direktlänkar från andra bloggare. Resterade 5% sker via sociala medier. Jag är lite osäker vad detta representerar då jag inte marknadsför bloggen alls vi några sociala nätverk, men kan vara några av mina läsare som gör detta?

Populäraste inläggen i år

Tecknar aktier i börsnotering för Thunderful Group (1 635 klick)
Jag har tecknat aktier i Lohilo Foods nyemission (459 klick)
Hur jag skulle investera om jag började idag (199 klick)
Svenska aktieindex – vilka olika jämförelseindex finns det? (101 klick)
Hur mycket pengar krävs för att bli ekonomiskt oberoende (95 klick)

Störst inverkan på antalet sidvisningar i år hade inlägget om börsnoteringen för Thunderful Group som hade hela 1 635 besökare! Som grafen ovan visar kommer stor del av den organiska trafik från inlägg som har med aktier och börsnoteringar att göra: vilket inte är jättekonstigt då det är väldigt populärt att köpa aktier bland småsparare och finansbloggare.

Vilka enheter används vid besök av hemsidan?

Mobila enheter står för cirka 52,3% av besöken, medan datorer landar på 40,5% av besöken. Den återstående 7,1% av besöken består av personer som använder surfplattor. Dock kan andelen besökare som använder surfplattor vara högre då jag ej kan urskilja de som använder Android surfplattor i statistiken.

Vid djupare analys av webbplatsstatisken kan vi se att hela 59,5% av besöken sker via iOS och resten sker med diverse Android enheter, där Samsung och Huawei verkar vara populärast.

100 inlägg på bloggen i år

Ett av målen jag satt för 2020 när jag började blogga i feburari var att skriva 100 inlägg. Detta lyckades jag med för cirka två veckor sedan i inlägget ”Den stora vinterstädningen i sparportföljerna”. I snitt innebär det att jag skrivit två inlägg i veckan, ibland lite mer i mån av tid. Pandemin har såklart haft en del påverkan vilka typer av inlägg jag kunnat publicera, dock är jag nöjd med hur det gått hittills.

Flest kommentarer på bloggen

Aktiekemisten (4 kommentarer)
Leva Drömmen (3 kommenterar)
Ibland Gör Man Rätt – IGMR (3 kommentarer)
Axel Hansson (1 kommentar)
Snålänningen (1 kommentar)
– K. H. (1 kommentar)
– aslanbarsk (1 kommentar)

Stort tack till er alla som kommenterat på bloggen! Det är väldigt uppskattat. Jag vill även passa på att önska dig som läsare en God Jul och God Fortsättning! Hoppas nästa år är mindre skakigt på börsen och att pengamaskinen fortsätter att växa i rätt rikning. Nytt inlägg kommer under julhelgen med årets sista månadsredovisning. Ha det gott och ta hand om er! ?

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Farzad Nazifi

Previous articleFredagsläsning
Next articleMånadsredovisning – December 2020
Prenumerera
Aviseringar för
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
K. H.
K. H.
3 år sedan

Hej, jag hittade också din blogg när jag forskade på Thunderful Group IPO, verkar som att många lär känna dig på samma sätt som är superintressant!! Vill bara meddela dig, jag tror att du har gjort ett bra jobb med att dela din sparstrategi med oss! Uppskattar verkligen ditt arbete, mycket inspirerande!