Den här månaden har jag bloggat aktivt på Sparpatrullen i över tjugotvå månader. Bloggen har växt väldigt mycket, och väldigt fort – dels ser jag det på antalet visningar, men även klick och kommentarer på inläggen. Det har även skrivits flera privata meddelanden om diverse inlägg, vilket alltid är roligt att läsa! Nedan tänkte jag visa lite statistik hämtat från Google Analytics. Du kan se det tidigare inlägget från förra året här 🙂

Webbplatsstatistik för 2021

– cirka 23 200 klick sedan början av året
– cirka 8 900 klick från sökresultat sedan börjat av året
– cirka 796 000 visningar från sökresultat sedan början av året

Jämfört med förra året så har hemsidan dykt upp fem gånger så ofta i sökresultat som förra året, vilket är en ganska stor skillnad. Det har även dykt upp fyra gånger så många besökare än året innan som säkerligen beror på att hemsidan dyker upp oftare i sökresultat, samt trafik från sociala medier. Mer än 90% av besökarna kommer så klart från Sverige, då bloggen är skriven på svenska, följt av besökare från Finland, Norge, Spanien och Danmark.

Hur hittar besökarna hemsidan?

Kollar vi närmre på webbplatsöversikten så hittar de flesta besökarna hit via sökresultat på Google, vilket motsvarar hela 72,2% av besöken. Detta när mindre än förra året där siffran låg på 78,7%. Anledningen till detta beror nog på att bloggen nämns mer i sociala medier, vilket har klättrat upp till 17% från 5% förra året. Med sociala medier förmodar jag att man menar t ex att inlägg nämns på andra bloggar eller kommentarer som går vidare till min blogg. Direktlänkar ligger på 6,1% och trafik via hänvisningslänkar sjunkit till 4,7%. Den sistnämnda låg tidigare på 10,7%.

Populäraste inläggen i år

Flat Capital IPO börsintroduktion (1 420 klick)
Tecknar aktier i Fractal Design Gaming inför börsnotering (1 089 klick)
Nytt Innehav: Handelsbanken Hållbar Energi (1 034 klick)
Truecaller IPO börsnotering (983 klick)
Klipper Klarnakortet – och byter till Rocker (930 klick)
Digital Cleansing: Varför jag slutar med sociala medier (714 klick)

Inte helt överraskande så blev inläggen om börsnoteringar de mest populära på bloggen, där bland annat Flat Capital, Fractal Design Gaming och Truecaller fick flest besökare. Även inlägget om fonden Handelsbanken Hållbar Energi verkade väldigt populärt, vilket kanske inte är konstigt med tanke på den fokus klimatförändringarna haft i media och på annat håll.

Annars toppade även inlägget om om att jag klippte Klarnakortet och skaffade Rocker istället, samt inlägget om digital cleansing där jag pratar om att sluta med sociala medier.

Vilka enheter används vid besök av bloggen?

Likt förra året står mobila enheter för de flesta besöken, vilket motsvarar 55,7%. På andra plats har vi datorer med 39,1% och sist har vi besökare som använder surfplattor på 5,2%. Fler besökare tycks använda mobila enheter, vilket kan bero på bytet av WordPress temat tidigare i år – den versionen jag kör med idag är mer mobilvänlig samt mer anpassningsbara bilder. Den ska även laddas snabbare än mitt gamla tema jag körde med.

136 inlägg på bloggen i år

Under 2020 hade jag som mål att skriva 100 inlägg på bloggen när jag började blogga, vilket jag lyckades med några veckors marginal. I år har valde jag att inte ha några utsatta mål – mest för att vårt månadssparande kör på autopilot och sparkvoten ligger högt så länge vi inte spenderar en massa pengar på onödiga saker. Vilket vi till större del lyckas med utan att känna att vi saknar något. Möjligtvis saknar vi att kunna resa utomlands i den utsträckning vi brukar göra, men det blir då istället pengar vi sparar på börsen.

Flest kommentarer på bloggen

– Aktiekemisten (11 kommentarer)
Ibland Gör Man Rätt – IGMR (9 kommentarer)
– K. H. (5 kommentarer)
– Bo Fors (4 kommentarer)
– Utdelningssmålänningen (4 kommentarer)

Bloggen har fått flera flitiga kommenterare, vilket jag är jätteglad över, även ifall jag är ganska dålig på att svara ibland! Stort tack till Aktiekemisten, Ibland Gör Man Rätt, K.H., Bo Fors och Utdelningssmålänningen som läser bloggen! Jag vill även passa på att tack alla andra som läser bloggen – det uppskattas verkligen och motiverar mig att fortsätta skriva flera intressanta och roliga inlägg. ?

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Domenico Loia från Unsplash och Google Analytics

Previous articleCase Group IPO börsnotering
Next articleViva Wine Group IPO börsintroduktion
Prenumerera
Aviseringar för
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Aktie Kemisten
Aktie Kemisten
1 år sedan

Imponerande statistik med så många visningar. Jag kommer bara ha ca 70 000 visningar i år. Tror du att du kör på en egen domän gör att du får så många visningar, eller har du nått äss i rockärmen som du använder dig av?