Hej och välkommen kära läsare och vad kul att du tittar förbi!

Tanken med den bloggen är att föra lite av en investeringsdagbok där jag dokumenterar min resa till ekonomisk frihet. Jag kommer skriva ned mina tankar kring aktie- och fondsparande, motiveringar till diverse innehav, vanliga fallgropar man ska undvika, samt tips och tricks hur man kommer igång med sitt sparande. För egentligen så handlar det bara om att BÖRJA! Spelar ingen roll om det är små eller stora belopp: alla kan bli ekonomiskt oberoende med hårt arbete, engagemang och mycket vilja ?

Bloggare som verkligen inspirerat mig är bland annat Ibland Gör Man Rätt, Bli Ekonomiskt Oberoende, RikaTillsammans, FruEfficientBadass, Frihetsmaskinen, The Dividend Story och En Passiv Inkomst.

Alla verkligen brinner för bättre ekonomi, vare sig det för att bli ekonomiskt oberoende, ha mer tid med familjen, hjälpa personer att komma igång med sitt sparande eller bara väldigt intressanta och uppmuntrande människor att läsa om.

För tillfället har jag ca 140 000 kr i börsnoterade aktier och fonder, 10 000 kr i en sparkonto med 0,65% ränta och ca 2 000 kr i onoterade aktier. Vidare sitter jag på en mindre summa kryptovalutor men pga dess höga volatilitet är det svårt att sätta något direkt värde på dessa tillgångar. Planen är att avyttra dessa när den negativa trenden för kryptovalutor vänder och istället investera dessa pengar i långsiktigt fondsparande.

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Melissa Askew

Next articleScandic ska växa med nytt hotellvarumärke
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer