Nu helgen hade vi förhandsvisning för lägenheten som ska säljas då det nu enbart är fem månader kvar tills inflyttningen i höst. Troligtvis i oktober, men september tidigast. Vi siktar på att det blir i oktober, men definitivt datum kommer vi få reda på under juni månad. Längtar så mycket tills dess!

Tre av fyra potentiella spekulanter dök upp. Enligt mäklaren var detta väldigt bra, speciellt då vi enbart haft lägenheten uppe på mäklarens hemsida. Normalt sett får den kanske en eller två spekulanter på förhandsvisningar. Vi har inga bilder på hemsidan, förutom en omslagsbild med utsikt från balkongen samt en planlösning. Lägenheten är högst uppe i huset och balkong i söderläge mot innegården.

Den första spekulanten verkade inte vara intresserad och ansåg att det fanns för mycket som behövde fixas. Och det stämmer. Bland annat har vi ju renoveringsbehov i köket som är i princip original, där man måste åtgärda köksfläkten som är direkt ansluten till fastighetens ventilationssystemet. Det får det inte vara i någon lägenheten om föreningen ska klara OVK-besiktningen i år.

Den andra potentiella köparen stannade ganska länge och tittade runt. Ställde mycket frågor till och konstaterade att förrådet i lägenheten var låst. Ja, det är där vi har gömt undan alla saker som inte ska ligga framme under en visning! Mycket leksaker och andra prylar som visar att någon faktiskt bor här. Men det visste ju alla spekulanter redan. Noterade även att det krävdes en del renoveringar.

De tredje och sista var ett par, som väntar barn i november enligt mäklaren. De var väldigt intresserade och pratade om stora renoveringar i köket. Ville veta vart den bärande väggen fanns och om det gick att göra köket större. Stannade också väldigt länge och ställde flera frågor.

Foto: Bild på Familjen Sparpatrullens vardagsrum – så här minimalistiskt brukar det aldrig se ut

Så hur gick det på förhandsvisningen?

Mäklaren kontaktade samtliga spekulanter igår för att ta reda på hur intresserade de var. Mycket riktigt ansåg den första att det var för mycket jobb och ville helst ha en bostad man kunde flytta in i direkt. Det är tyvärr inte vår lägenhet då det måste åtgärdas i köket.

Den andra spekulanten var inte heller intresserad och kände att det var för mycket saker som måste fixas. Inte bara köket men att måla om och ta bort tapeterna. Vi har ju egentligen bara målat över befintlig vävtapet – så förstår att många vill ta bort det för att det ska se mer modernt ut.

Nu kommer vi till de tredje och sista spekulanterna. Paret som väntar barn. De gillade området och gillade lägenheten. De ville att mäklaren tar fram ritningar så att de kan planera och räkna ut hur mycket det skulle kosta att renovera köket. Egentligen den enda stora åtgärden som krävs. Annat än att måla eller tapetsera om. Förmodligen lägga om golv i sovrummet och vardagsrummet som är original. Om man inte gillar sådant förstås.

Imorgon får vi veta om det lägger ett bud eller inte. Vi håller tummarna och hoppas att få lägenheten såld innan en vanlig visning. Då slipper vi fotografera och oroa oss över att sälja. Nya bolånet hänger som sagt på att vi har ett påskrivet kontrakt. Och utan det får vi inte heller tillträde till radhuset. Så mycket hänger på att vi får lägenheten såld. Får vi ett lågt bud eller inget alls, så förbereder vi för en visning så snart som möjligt och hoppas få den såld under maj.

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto by laura adaiUnsplash

Previous articleFredagsläsning
Next articlePrisökningar – vad gör man när allt blir dyrare?
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer