Bloggen fyller 1 år idag. Det har inte riktigt slagit mig att jag hållit på att skriva här i ett års tid. Vad kan man säga? Tiden går fort.

När jag började i februari 2020 hade jag en helt annan plan – jag hade siktat på att sätta upp en robust utdelningsportfölj för att uppnå passiva inkomster. Sedan kom ju coronautbrottet som gjorde att de flesta bolagen fick ställa in sina utdelningar. Detta belyste en sårbarhet i min investeringsstrategi där jag la alldeles för stor vikt på just utdelningen istället för totalavkastning, dvs kurstillväxten.

Så vad gjorde jag istället? Jag valde att styra om fokus helt och hållet. Istället ökade jag mitt månadssparande i fonder, men la till en del aktivt förvaltade fonder under sommaren, bland annat teknikfonderna TIN Ny Teknik och Öhman Global Growth. I början av 2021 har jag även lagt till hållbarhetsfonder, så som Handelsbanken Hållbar Energi samt AuAg Precious Green vilket jag tror på långsiktigt och kommer förhoppningsvis vara ett bra komplement till mina diverse teknikfonder.

Ambitionen i år att fortsätta skriva inlägg i samma takt som jag gjort hittills – jag kommer fortsätta skriva privatekonomi, spartips och minimalism. Går vidare med att ta upp diverse fonder som fångar mitt intresse, samt börsnoteringar där jag tror man kan få en snabbvinst med lite tid investerat. Jag har även planer på att försöka få ned lite bokrecensioner inom ovannämnda områden. Förutsatt att fritiden tillåter det såklart 😉

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Birgith Roosipuu

Previous articleBokslut – Så gick det för portföljen 2020
Next articleHur jag ringer billigare
Prenumerera
Aviseringar för
guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Bo Fors
Bo Fors
2 år sedan

Grattis bloggen 🙂

K. H.
K. H.
2 år sedan

Grattis!! Ser fram emot att se fler intressanta artiklar från dig! Bra jobbat