För de som är flitiga läsare av bloggen har nog lagt märkt till att jag ändrat utseende på bloggen under helgen. Sist jag gjorde detta var drygt för två år sedan – för att underlätta det för besökare som läser på mobiltelefoner och surfplattor. Nu har jag tagit ett steg i samma riktning. Temat den här gången är blev Newsmag från tagDiv. Det är ett fortsatt ganska minimalistisk tema, men med stora möjligheter till anpassningar och flera olika varianter att välja bland.

Varför har jag ändrat temat igen?

Förbättrat tema för mobila enheter

För det första blir det lättare för de som gillar att läsa bloggen på mobilen. Temat är bra anpassat till mobila enheter i jämförelse med det gamla temat. Du får även bättre överblick över inläggen som publicerats på bloggen i det mobila temat. Menyn kommer man åt lätt från vänstersidan, istället för en rullgardinslista.

Underlätta för att kommentera på bloggen

För det andra blir det lättare att kommentera då jag gått över till tillägget wpDiscuz från tidigare ReplyBox. Huvudsakligen för att den av någon anledning slutade fungera och gav 404 felmeddelande. Jag har inte riktigt haft tid att fundera över vad som hänt och i det här fallet gick det snabbare att bara byta ut tillägget.

Snabbare laddningstider

För det tredje är den nya temat för bloggen mycket snabbare än tidigare. Detta bör du märka båda när du besöker bloggen på datorn eller mobilen.

Lättare att se inlägg via etiketter

De blir även mycket smidigare att hitta inlägg via etiketter (eng. tags), då man nu får se vilka inlägg som finns att läsa. Både på datorn och mobilen. Nedan kan du se ett exempel på hur det ser ut när man klickar på etiketten ”IPO”:

På bilden nedan kan du se hur vilka enheter besökarna till bloggen använt de senate 90 dagarna. Majoriteten föredrar att använda mobiltelefonen, resten kör från datorn eller surfplattan. En väldigt liten del kör med surfplattan dock:

Man bör även märka att bloggen blivit rappare då jag installerat ett cache-tilllägg som gör att den laddar snabbare för användare som inte är inloggade eller inte lämnat någon kommentarer. Något annat som är nytt är att du kan använda ditt befintliga Disqus, WordPress eller Twitter-konto för att lämna kommentarer på bloggen. Kan lägga till flera olika typer av konton ifall det finns önskemål för detta.

Hoppas du gillar det nya temat! Har du synpunkter eller önskemål får du gärna kommentera nedan! Vi är alltid öppna för ideér eller förslag hur bloggen kan förbättras 🙂

Friskrivning: Jag äger vissa aktier som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Bild av Karsten WürthUnsplash

Previous articleHur blir man rik?
Next articleHur jag ringer billigare med Vimla
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer