Som många läsare förmodligen flyttade vi till ett radhus i slutet av september. Inte nog med att det är höga elpris och inflation, men nu bor vi dubbelt så stort som tidigare. Det innebär ju så klart att det blir dyrare boendekostnader för vår del.

Ökade huskostnader – mindre sparkvot

Vi hade så klart räknade med ökade huskostnader – så det är inga direkta överraskningar för oss. Detta kommer så klart påverka vårt månadssparande. Vi har ofta legat på en genomsnittlig sparkvot på cirka 60%, men nu räknar vi med att hamna på cirka 30-40% istället. Det är fortfarande en relativt hög sparkvot. Det kommer sannolikt leda till en tidig pension vid 55 inte är möjligt. Det är något jag får återkomma till senare när vi har bättre överblick på alla ökade kostnader. Det är lite svårare att räkna på just nu när både el, mat och räntor är betydligt högre än vad det brukar vara.

Coronautbrott i familjen

Tråkigt nog har vi drabbats av Covid-19. Först trodde jag att det var en vanlig förkylning med snuva och halsont. Dock utvecklades det snabbt till feber och huvudvärk som inte ville ge sig. Normalt sett brukar detta ofta gå över för mig efter någon dag eller så. I det här fallet blev det inte bättre. Sedan blev även sambon och barnet sjuka med liknande symptom. Ett självtest senare så var det bekräftat. Tack och lov är vi vaccinerade och har enbart milda symptom. Barnet är dock i förskoleålder så inte vaccinerad. Men även han har milda förkylningssymptom. Nu gäller det att ta det lugnt för oss och vila upp oss.

Fått ordning på internet

En god nyhet är iallafall att vi fått ordning på internet sedan en vecka tillbaka! Tydligen var det felkopplat hos Telia Öppen Fiber, men efter det har det fungerat smärtfritt. Detta kommer ju lägligt då jag med sannolikhet kommer jobba hemma nästa vecka för att garantera att jag är symptomfri innan jag kommer tillbaka till kontoret.

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Simone Hutsch från Unsplash

Previous articleHur man investerar i indexfonder
Next articleSå skyddar du din ekonomi mot inflationen
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer