Jag har tidigare nämnt på bloggen att vi köpt ett radhus för drygt åtta månader sedan – eller rättare sagt vi skrev på ett förhandsavtal och betalade ett förskott på 50 000 kr. Nu var det dags för nästa steg i bostadsprocessen, att teckna upplåtelseavtalet.

Detta sker i samband med att den ekonomiska planen är färdigställd. I och med detta ska även handpenning betalas. I vanliga fall skulle handpenning ha betalats under februari månad, men eftersom rådande omständigheter och brist på material försenat projektet kommer vi behöva betala förrän slutet av maj istället. I vilket fall har vi redan sparat ihop tillräckligt med kapital för handpenning och kommer alltså inte lägga undan mer för detta. Det betyder att det åter kommer skjutsas in mer pengar i fonder och Lysa framöver, vilket känns riktigt bra också!

Nödvändiga renoveringar

När det gäller renoveringar och förändringar i bostadsrätten har det var ganska lite sådant – vi nöjer oss med att sälja eller skänka bort möbler vi inte längre vill ha. Dels att det öppnar upp många ytor i lägenheten, men också att det ger ett mycket bättre intryck. Lägenheten verkar mycket större än vad den egentligen är. Man undrar nästan varför man inte gjorde detta för flera år sedan, istället för att fylla varje tom vägg eller hörn med prylar! 😀

Något mindre bra som vi fått veta är att vi måste göra ett ”mindre” ingrepp i köket och ta bort vår köksfläkt som är direkt ansluten till fastighetens ventilationssystemet. Det är inget vi själva satt dit, men tydligen har tidigare ägare gjort en otillåten och icke-godkänd renovering i köket som påverkar självdraget. Så vid OVK-besiktning förra november fick vi veta att detta måste åtgärdas. Nu behöver vi bara lista ut vad minsta möjliga åtgärd är utan att behöva göra någon större ombyggnad. Köket är rätt gammalt och med alla sannolikhet vill den framtida köparen renovera om efter egen smak. Detta är också ett skäl till varför vi inte vill lägga ned en massa pengar på onödiga renoveringar.

Gott nytt kinesiskt nyår! Från oxen till tigern

För er som firar vårfesten önskar jag er all lycka, välgång och goda, framtida investeringar! Nu går vi in i Tigerns år och förhoppningvis ur denna pandemi också! Gong Hei Fat Choi!

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Milan Setiler och Jason Leung

Previous articleFredagsläsning
Next articleSå rensar du bland prylarna
Prenumerera
Aviseringar för
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
K. H.
K. H.
1 år sedan

Gott nytt år! 虎年吉祥,恭喜发财!