Home Om Sparpatrullen

Om Sparpatrullen

En blogg om min väg till ekonomisk frihet

Så här investerar jag

Jag ser mig huvudsakligen som en indexkramare, dvs att jag investerar i billiga, breda indexfonder. Tidigare har jag kryddat med flera aktivt förvaltade fonder men numera håller jag mig helt till indexfonder istället. Precis som med aktier är det svårt att pricka rätt och att hitta förvaltare som kan slå sitt jämförelseindex konsekvent flera år i rad är lika svårt. Sparpatrullen är inget aktieproffs och låtsas inte kunna allt om börssparande heller. Däremot vill jag gärna ge en balanserad bild där jag lyfter både för- och nackdelar med vissa typer av investeringar. Jag skriver gärna om olika sätt att spara pengar på, exempelvis att sälja prylar på Tradera och Marketplace, men även mer allmänna spartips så som att använda återbäring vid köp och utnyttja tillfälliga cashbackkampanjer.

Mitt mål är att bli ekonomiskt oberoende runt år 2035 för att kunna välja hur jag spenderar min tid. Jag vill gärna sluta jobba innan jag blir för gammal och umgås med de personerna som är viktigast i mitt liv: min sambo och min son.

Hur ser mitt sparande ut idag?

Största delen av vårt sparande är i fonder över lång sikt, dvs att jag inte planerar att röra dessa pengar det nästkommande 15 åren. Dessa är uteslutande billiga indexfonder med låga avgifter – en globalfond, tre Sverigefonder samt en teknikfond. I skrivande stund ligger det mesta hos Nordnet men jag har även kvar en del aktier hos Avanza också. En del fonder sparar jag också via SAVR där årsavgifterna är mellan 30-40% billigare än hos de största nätmäklarna. Utöver det har jag ett sparkonto hos Rocker samt ett Lysakonto för barnsparande.

Du kan se fondportföljen i sin helhet här.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med mig? Frågor, synpunkter eller andra kommenterar kan du lättast göra under varje inlägg.

Du är också varmt välkommen att kontakta mig på hello@sparpatrullen.se

Observera att jag inte använder några sociala medier, annat än den här bloggen.

Friskrivning: Sidan innehåller annonslänkar till Lysa, Nordnet, Rocker och SAVR, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Tamas Tuzes-Katai