Om Sparpatrullen

En blogg om min väg till ekonomisk frihet

man in black jacket and black pants standing on dock during sunset

Jag ser mig själv som en indexkramare med fokus på billiga, breda indexfonder. Som krydda har lite aktivt förvaltade fonder vars mål är att slå index. Dessa fondportföljarna har ofta olika fokus, så som hållbarhet, ny teknik eller småbolag exempelvis. Dock är jag inte helt främmande för att ha en mindre del av sparkapitalet i utdelning- och tillväxtsaktier. Sparpatrullen är inget aktieproffs och låtsas inte kunna allt om börssparande. Däremot vill jag gärna ge en balanserad bild där jag lyfter både för- och nackdelar med vissa typer av investeringar.

Tidigare har jag haft en större andel i aktier, men det har inte varit en vinnande strategi för mig överlag. Jag har sällan presterat bättre än index, medan mina fonder har gjort vad de ska: prestera som sitt index mer eller mindre.

Mitt mål är att bli ekonomiskt oberoende runt år 2040 för att kunna välja hur jag spenderar min tid. Jag vill gärna sluta jobba innan jag blir för gammal och umgås med de personerna som är viktigast i mitt liv: min sambo och min son.

Hur kontaktar jag Sparpatrullen?

Frågor, synpunkter, funderaringar eller andra kommenterar gör du lättast under varje inlägg. Annars får du jättegärna kontakta mig på hello@sparpatrullen.se.

Jag använder inga sociala medier längre annat än den här bloggen.

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärda efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Tamas Tuzes-Katai