För drygt sex månader sedan ändrade Rocker sin affärsmodell och delade upp tjänsten i olika ”Rockerpaket”. Detta ledde till att man bland annat kommer behöva betala en månadsavgift för att erhålla och använda sin cashback.

Igår gick Rocker ut med ett meddelande till sina kunder att de ännu en gång försämrar villkoren från och med 1 november 2022. De ändringar som Rocker gör är bland annat:

– De inför en avgift för kontantuttag på 49 kr
– De inför en avgift på 15 kr ifall man inte använder kortet minst en gång per sex månader
– De inför en avgift för valutaväxling på 1,5%, förutom för Premium-kunder

För Premium-kunder får man istället 1,5% återbäring för att kompensera för valuta påslaget när du gör köp i utländsk valuta. Är dock lite osäker på hur det fungerar om man redan har 10% cashback. Har tagit kontakt med Rocker för att ta reda på hur detta fungerar i praktiken. Kontentan blir att det finns lite skäl till att använda Rocker överhuvudtaget utanför Sveriges gränser. Det är jättedåligt utomlands, speciellt om man behöver växla till en annan valuta eller ta ut pengar i en bankomat.

Varför betala en månadsavgift för ett betalkort?

Normalt sett undviker jag onödiga återkommande avgifter, men eftersom jag får tillbaka 10% på alla köp med Rocker ”tjänar” jag ändå på att använda kortet som mitt primära betalkort. Detta förutsatt att jag använder det tillräckligt ofta för att få tillbaka 500 kr varje månad (det är maxgränsen). Totalt har vi fått 5418,23 kr utbetalat sedan vi började använda Rocker i september 2021. Dessutom betalar vi inte för månadsavgiften ännu, utan detta sker först nästa år då vi tidigt började använda Rockerkortet.

Finns bättre alternativ

Beroende på vad du prioriterar finns det många aktörer på marknaden. Vill du exempelvis ha hög sparränta kan du köra med Lunar istället. De erbjuder 1,15% i ränta, samt ett gratis Visa-kort för 0 kr i månaden. Motsvarande från Rocker kostar 29 kr i månaden men du har möjlighet att få cashback upp till 5% på alla köp. Detta om du kan övertala tio personer att börja använda Rocker också.

I och med detta har jag svårt att fortsätta rekommendera Rocker till nya användare. Har man Rocker redan och lyckats värva flera familjemedlemmar och vänner är det fortfarande värt att använda. Men för övriga finns det få skäl att välja Rocker. Därför väljer jag att ta bort annonseringen som tidigare funnits på bloggen för Rocker.

Vill du ha fler tips på sparkonton med hög ränta kan du läsa detta inlägg.

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Jakob Owens från Unsplash

Previous articleSka du köpa teknikfonder?
Next articleHur man blir ekonomiskt oberoende
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer