Det råder ingen tvekan om att julen är en dyr tid på året. Oavsett om du spenderar dina egna pengar eller köper presenter till andra kan det vara svårt att spara pengar. Lyckligtvis finns det några enkla saker du kan göra för att hjälpa dig att spara pengar den här julen. Här är bara några tips hur du kan spara pengar i jul:

1. Undvik köpcentra och butiker

Att handla online är ett bra sätt att spara pengar under julen. Du behöver inte betala dyra parkeringsavgifter, du behöver inte stå i kö i kassan och du behöver inte oroa dig för folkmassorna i din butik. Dessutom innebär shopping online att du kan köpa varor mycket billigare än du skulle göra i en fysisk butik. Använd kupongkoder när du handlar online för att hjälpa dig att spara lite pengar också. Se bara till att butiken du handlar i accepterar kampanjkoder innan du gör ett köp.

2. Gör dina egna presenter istället för att köpa dem

Hemgjorda presenter är speciella eftersom du gör dem själv och de kostar mycket mindre än köpta presenter. Dessutom kommer dina vänner och familj säkerligen att uppskatta tiden och ansträngningen du lägger ner på att skapa dina presenter åt dem. Det finns många webbplatser på internet där du kan hitta instruktioner om hur man gör hemgjorda presenter som tvål, ljus och smycken. Eller om du föredrar det kan du prova på att laga en måltid för din familj och vänner. Du kommer inte bara att spara pengar genom att göra dina egna presenter, utan du kommer också att ha kul att sätta ihop alla delar.

3. Sälj saker du inte längre behöver på Tradera eller Blocket

Om du har prylar som du inte använder längre men du tror har något värde, varför inte försöka sälja dem? Du kan tjäna lite extra pengar för att satsa på kostnaden för julklappar. Det finns webbplatser där du kan sälja nästan vad som helst inklusive kläder, böcker, DVD-skivor, musikinstrument och till och med bilar!

4. Köp begagnat

Fler och fler har upptäckt second hand, därför gäller det också att vara ute i god tid. Har du tagit emot en julklappsönskning kan du först kolla om det finns att köpa begagnat. Även Tradera, Blocket och Facebook Marketplace kan man hitta flera fynd också.

5. Shoppa runt för att hitta de bästa priserna på julklappar

Om du vill få de bästa erbjudandena på dina julklappar måste du leta runt och hitta de bästa tillgängliga erbjudandena. Prova att besöka olika butiker och jämföra deras priser för att få bästa möjliga affär. Håll även utkik för diverse medlemserbjudanden eller belöningsprogram där du får poäng eller rabatter på framtida köp.

6. Undvika att göra stora och dyra inköp före jul

Är det dags att byta tv eller köpa nya vitvaror? Då är ett oftast bättre att vänta tills mellandagsrean. Priserna går ofta upp före jul för att januarirean ska se ännu mer fördelaktig ut. Om du verkligen vill fynda är det bättre att vänta till mitten av januari. Då handlar vi som minst och därför är det lättare att få bra rabatter.

Har du några tips om hur du kan spara pengar i jul? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! :)

Friskrivning: Ingenting vi skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Samuel Holt från Unsplash

Previous articleUppföljning börsnoteringar och nyemissioner
Next articleJultider, strul med vattnet och oförutsedda utgifter
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer