Som ni kanske känner till har Rocker blivit sämre den senaste tiden. Mycket sämre. Jag har skrivit om detta i flera inlägg de senaste månaderna. Jag bytte till Rocker i augusti 2021. Främsta skälet var att man kunde samla på sig en riktigt fin återbäring: upp till 500 kr i månaden kunde man få tillbaka på sina köp.

Inte helt oväntat så har Rocker valt att kraftigt förminska cashbacken till ynkliga 200 kr i månaden för Premiumkunder. Vi väljer att inte acceptera dessa villkor och har därför sagt upp våra kort. Surt eftersom vi värvat mer än fyrtio personer till Rocker – förhoppningsvis väljer dessa personer att också säga upp sina Rockerkort för de finns få skäl att ha kvar detta som sitt primära betalkort.

Går över till Lunar

Lunar är lik Rocker att båda två är fintech-bolag med stor fokus på sina mobilappar. Största skillnaden är att Lunar tar inga uttag- eller valutaväxlingavgifter (VISA:s avgifter tillkommer dock), ett gratis VISA-kort och ger en sparränta på 1,75% oavsett abonnemang. Om du sedan väljer att köra med ett abonnemang har du möjlighet till gemensamma konton samt rese- och bagageförsäkring. Med Rocker betalar du både för uttag- och valutväxling, du måste ha abonnemang för att få ett fysiskt betalkort och högsta sparräntan får du enbart med deras dyraste abonnemang.

Jag har provat Lunar tidigare när jag letade efter ett kort som jag kunde ta ut pengar från när vi reser utomlands. Vi reser nämligen till flera länder i Asien där det inte är lika vanligt att man kan betala med kort. Därför är det viktigt för oss att kunna ta ut pengar och slippa onödiga kort- och kontoavgifter.

Ingen mera cashback på kortköp

Största nackdelen med Lunar är att vi inte längre kommer få någon cashback på köp vi gör i butik och dylikt. Det var lätt att få denna bonus från Rocker bara genom våra vanliga månatliga utgifter, så som veckohandling och abonnemangsbetalningar. Visst hade vi kunna byta till något annat kort som erbjuder en blygsam återbäring, exempelvis Komplett Bank eller Refunder Pay. Körde med Komplett Bank innan de också försämrade sina cashback. Vi klarar nog oss utan cashback. Speciellt då vi ofta använder affiliate-länkar för större inköp och får då tillbaka betydligt mer än vad vi skulle få för att samla bonus eller återbäring.

Vad kör du med för betalkort? Eller kör du med ett kreditkort för att få bonuspoäng eller cashback? Tips på betalkort som är bättre än Lunar?

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av malith d karunarathneUnsplash

Previous articleSå fixar du smart och billig mat
Next articleEnergispartips – Så kan du minska din elförbrukning
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer