Nu i veckan fick jag ett mejl från Komplett Bank med information gällande deras Komplett Bank Mastercard. Mejlet lyder följande:

”Från och med 1. januari 2021 ändrar vi på bonusintjäningen för ditt Komplett >Bank Mastercard. För transaktioner bokförda från 2021-01-01 gäller följande:

4 % på alla köp hos Komplett.se
1 % bonus på alla varuköp över 20 000 kronor*
0,5 % bonus på alla varuköp*
*gäller i butik och på internet.

Du behåller självklart dina redan intjänade bonuspoäng och fortsätter att tjäna bonus på samtliga varuköp.

Du kan fortfarande tjäna upp till 500 poäng per månad och 2000 poäng per senaste 12 månader.

Poängen använder du precis som förut för att betala utestående belopp på ditt Komplett Bank >Mastercard. 1 poäng = 1 krona.”

Fördelarna med detta kort har varit bland annat 0 kronor i årsavgift, avgiftsfria kontantuttag (dock med valutapåslag) och inkluderade försäkringar, så som reseförsäkring, ID-stöldsförsäkring och betalskydd, samt enligt min mening ett av de mest generösa bonussystemen.

Detta är betydligt sämre än tidigare där man i dagsläget får 2% bonus på alla varuköp (ingen minimumgräns) och 1% bonus på alla övriga varuköp. Förändringen innebär att det kommer ta längre tid att tjäna ihop sina bonuspoäng för att få avdrag på sin faktura.

Vad innebär det för oss?

Kort och gott betyder det att jag kommer byta från Komplett Bank till något annat kort med bättre bonussystem. Komplett Bank kreditkortet var vårt primära kreditkort där vi handlade med alla inköp både i Sverige och utomlands med ett undantag: när vi behöver ta ut kontant utomlands, då använder vi oss av Revolut. Har skrivit om vårt upplägg i det här inlägget, om du är intresserad.

Nu är planen att leta upp ett annat kreditkort med bra bonussystem, eller att helt skippa detta och istället satsa på P.F.C. eller Lunar vad jag hört om dessa är att de har riktigt bra appar så att man får koll på sina inköp och utgifter. I och med att jag redan kör med cashback så får jag nästan alltid ”bonus” på min köp, så Komplett Banks bonussystem har ju bara varit något litet extra kan man säga.

Har du erfarenhet av P.F.C eller Lunar? Har du själv några bra tips på kreditkort som fungerar för dig? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Komplett Bank ASA

Previous articleJulklappar till barnen – 12 julklappstips
Next articleStorrensningen fortsätter – nu sålt prylar för mer än 100 000 kr!
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer