Home Spara Pengar Lysa lanserar tjänsten Lysa Sparkonto

Lysa lanserar tjänsten Lysa Sparkonto

0
680
Inlägget innehåller annonslänkar för Lysa

Igår möttes vi av nyheten att Lysa startar Lysa Sparkonto. Där får du en rörlig ränta och tryggheten av den statliga insättningsgarantin. Dina pengar sätter Lysa in hos en eller flera banker eller institut som de samarbetar med (för närvarande är det Collector Bank som tillhandahåller tjänsten Lysa Sparkonto). Självklart utan bindningstid. Utbetalning sker vid varje årsskifte, likt andra sparkonton med ränta såsom Rocker, Lunar med flera.

Ett sparkonto utgör grunden i varje sunt sparande. Genom Lysa Sparkonto erbjuder Lysa ett sparalternativ för exempelvis buffert eller kortsiktiga sparmål.

Lysa Sparkonto

– Ränta från första kronan (sparränta 1,05%)
– Fria insättningar och uttag
– Perfekt för sparande på kort sikt
– Möjlighet att månadsspara
– Pengarna förvaras hos Collector Bank
– Statlig insättningsgaranti

Lysa tar en avgift för att ha pengar på Lysa Sparkonto

Något jag noterade är att Lysa tar samma avgift för att spara i pengar i deras fondrobot och sparkonto. Mig veterligen känner jag inte till någon annan aktörer som tar betalat för att spara pengar på ett sparkonto med ränta. I det här fallet är de en låg avgift på cirka 0,24% per år. Däremot blir denna avgift mindre desto mer du sparar hos Lysa. Du kan läsa mer om avgifterna på den här sidan.

Finns flera bättre alternativ på marknaden

Det finns flera bättre alternativ än Lysa Sparkonto – vill du ha hög ränta med fira insättningar och uttag har du exempelvis Svea Bank som idag erbjuder en rörlig ränta på 1,80%. Även Lunar erbjuder en väldigt hög sparränta på 1,75%. Båda dessa alternativ är bättre än det som Lysa erbjuder. Dessutom tillkommer inga avgifter heller.

Läs gärna detta (äldre) inlägg om olika aktörer som erbjuder sparkonton med ränta.

Jag kommer sannolikt att skriva ett nytt uppdaterat inlägg om detta då mycket har hänt sedan jag skrev detta och räntorna har stigit ganska mycket sedan sist.

Friskrivning: Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Maria Teneva från Unsplash

Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
0
Synpunkter eller frågor? Kommentera gärnax