I slutet av februari gick Rocker ut med ett mail om att de släpper något de kallar för Rockerpaketet – där väljer du mellan Standard (0 kr/mån), Plus (29 kr/mån) och Premium (99 kr/mån). Den stora förändringen för oss Rockerkunder är att man måste välja en av dessa planer för att behålla och använda sin Cashback. Men även din maximala återbäring beroende på val av plan. Du kan läsa mer om planerna här.

Lägre cashback med nya systemet

Försämringen innebär att Rocker lagt en gräns för oss befintliga kunder hur mycket vi får tillbaka per köp. Som jag tidigare skrivit om på bloggen går det att värva andra och höja sin cashback med 0,5% för varje värvning, upp till maximalt 10% cashback. Detta fungerar fortfarande på samma sätt (dvs du kan max få 500 kr tillbaka per månad om du kommit upp till 10%), dock har man nu satt följande begränsningar:

 Standard – Upp till 1% cashback
 Plus – Upp till 5% cashback
 Premium – Upp till 10% cashback

I mailet skriver de även att om man inte gör ett aktivt val blir man utan Rockerpaket. Det innebär att ditt fysiska Rockerkort kommer gälla fram till utgångsdatumet. Du kommer inte heller få ha kvar din cashback förrän du aktiverar antingen Standard, Plus eller Premium senast 2022-03-31.

Trogna Rockerkunder slipper månadsavgiften tills årskiftet

Det framgår även i appen att om man väljer Plus så slipper du månadsavgiften i sex månader och väljer du Premium slipper du den tills årskiftet. Med Premium får du bland annat tillgång till deras Rocker Touch debetkort, Sveriges första biometriska betalkort. Låter visserligen väldigt trevligt att slippa komma igång PIN-koder, men är det verkligen värt att betala 99 kr/månad?

Rekommenderar jag fortfarande Rocker?

Korta svaret är ja, så länge du inte behöver ett fysiskt kort. Något som skiljer Rocker från sina konkurrenter så som Lunar och P.F.C. är att de inte erbjuder något kort gratis längre. Du måste välja Plus eller Premium för detta. Klarar du dig med Google Pay eller Apple Pay, så är de inga problem.

Personligen är jag enbart intresserad av cashbacksystemet och Rocker Savings, som nu har en ränta på 1,20% upp till 50 000 kr, vilket är en trevlig bonus. Allt annat så som möjligheten att fota och spara obegränsat med kvitton eller reseförsäkringen är inget jag utnyttjar idag. Reseförsäkring får vi för övrigt via vår hemförsäkring.

Jag har inte gjort något aktivt val, men förmodligen tvungen att välja Premium så att jag får behålla min cashback tills året ut. Efter det får vi se ifall jag väljer att gå ned till Plus istället. En besparing på 99 kr per månad med 8% avkastning årligen över en spartid på 20 år blir ändå 50 000 kr. Så helt klart pengar jag hellre valt att slänga på mitt sparande.

Vad tycker du om Rockers förändring? Är det något som kommer påverka dig eller kör du på som vanligt? Har du något annat kort där man kan samla bonuspoäng eller cashback?

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Rocker, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Rocker AB

Previous articleSå ordnar du beredskapen hemma
Next articleNytt lönekonto och internetbank utan avgifter
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer