Något som jag noterade under veckan när jag skrev detta inlägg i onsdags var att som många andra banker har även Rocker valt att höja sparräntan, vilket var en väldigt trevlig överraskning!

Som bekant för er som läser bloggen har vi vårt buffertkonto hos Rocker och använder även Rocker som vårt primära betalkort. Främsta skälet är för att vi får en rejäl återbäring på 10% på alla våra köp som vi gör med kort. Allt från att storhandla, betala mobilräkningen och andra utgifter som vi kan ta på betalkortet. Detta är något som vi lyckats samla på oss genom at värva vänner och bekanta, men även trogna läsare på bloggen! Innan Rocker gjorde en kraftig försämring av cashback systemet genom att börja ta ut en månadsavgift.

Nya räntor i Rockers paket

Premium
2,00% upp till 50 000 kr
0,89% för sparande mellan 50 001 – 1 050 000 kr

Plus
1,50% upp till 50 000 kr
0,64% för sparande mellan 50 001 – 1 050 000 kr

Standard
0,85% upp till 50 000 kr
0,39% för sparande mellan 50 001 – 1 050 000 kr

Rekommenderar inte Rocker för nya kunder

Under september gjorde Rocker ännu fler försämringar genom att börja ta ut en avgift för kontantuttag, avgift när man inte använder kortet på sex månader samt inför en valutaväxlingsavgift på 1,5%. I och med detta försvinner en del fördel med att exempelvis använda kortet utomlands. Det är nästan så att det är billigare för att oss att använda MasterCard debetkortet från storbanken för att göra uttag när vi är ute och reser och behöver kontanter.

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av wirestock från Freepik

Previous articleHär hittar du sparkonton med högst ränta
Next articleHur man investerar i indexfonder
Prenumerera
Aviseringar för
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Utdelningssmålänningen
1 år sedan

Underbar återbäring du har från Rocker. Hur länge kan de hålla uppe det?

Letade bankkort själv och såg hur dåligt Rockers erbjudande blivit. Det bästa jag hittade var Lunar Standard som liknar det gamla Rocker mycket förutom då återbäringen.