Allt fler väljer att handla mat online – speciellt nu under Coronapandemin har det blivit extra populärt. Detta är något jag själv fick uppleva när leveranstiderna sköt upp i höjden. Hos några av de stora matjättarna fick man vänta i över två veckor på att beställa mat hem till dörren.

Det är nästan en självklarhet att man jämför och handlar kläder, skor, böcker och elektronik på nätet – så det kommer nog inte som en överaskning att handla mat online blir succé för matbutikerna.

För vår egen del som småbarnsföräldrar och utan tillgång till bil, så är det ett väldigt bekvämt alternativ att få det hemkört till dörren. Jag och sambon kan planera våra inköp i lugn och ro, och sparar förmodligen flera timmar på att slippa spontanhandla under veckan.

Fördelarna med att handla mat online

– Du behöver inte själv åka till butiken
– Du är inte begränsad till matbutiker i din närhet
– Du plockar inte på dig en massa onödiga varor när du går runt i butiken
– Du slipper stå i kö för att betala dina varor
– Du behöver inte bära hem alla kassorna

Så här mycket kostar de olika matbutikerna online

Nedan har jag sammanställt en liten lista över skillnaden i pris för hemleverans mellan de olika onlinebutikerna. Vissa levererar enbart mot en fraktavgift, medan andra har fri frakt när man kommer över ett visst beställningsvärde.

Matbutiker online
MatHem – Fri leverans på onsdagar och torsdagar vid köp över 400 kr, annars tillkommer en expeditionsavgift på 95 kr
Coop – Fraktavgift 49 kr och måste handla för minst 500 kr
Citygross.se – Plockavgift på 95 kr men gratis vid köp över 700 kr – fraktavgift 49 kr oavsett beställningsvärde
ICA – Fri hemkörning när du handlar för 800 kr eller mer, annars 49 kr frakt
Hemköp – Plockavgift på 49 kr vid köp under 700 kr. Hemleverans kostar mellan 49 kr – 79 kr beroende på vilken tid du väljer
Willys – Plockavgift på 49 kr och fraktavgift 99 kr oavsett beställningsvärde
Mat.se – Fri hemkörning när du handlar för minst 750 kr
Matsmart – Fri frakt vid köp över 500 kr
Delitea – Fri frakt vid köp över 400 kr

Bra hemsidor där du kan jämföra olika matbutiker online är exempelvis Matpriskollen, Matspar.se och Smarto. De sistnämda har en väldigt bra prisjämförelse som uppdateras varje vecka. Där kan du lätt få en överblick vart det är billigast att handla de vanliga varor, som är baserat på SCB:s statisitk över svenskarnas inköpsvanor.

Hur gör du? Handlar du mat på nätet, eller storhandlar du i butik? Har ditt beteende ändrat sig pga Covid-19? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! ?

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till Hemköp, MatHem.se, Matsmart och Mat.se, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Scott Warman

Previous articleSå bygger du en fondportfölj och pengamaskin
Next articleFredagsläsning
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer