Julen är en tid för familj, vänner och nära och kära att träffas och fira. Oavsett om du letar efter en present till dig själv eller någon annan, hjälper dessa tips dig att hitta den perfekta presenten.

1. Välj en present som passar mottagarens personlighet

Det är viktigt att gåvan du väljer är meningsfull för personen du ger den till. Till exempel, om du vet att en viss person gillar att baka, välj ett kakbakningsset till honom i julklapp. Om du inte är säker på vilken typ av gåva du ska ge någon, tänk på vad de tycker om att göra och hur de spenderar sin tid. Detta hjälper dig att hitta den perfekta presenten.

2. Tänk på vilken tid på året du handlar din present

Du kommer förmodligen ha bättre tur att hitta presenter vid den här tiden på året om du begränsar din sökning till semesterrelaterade föremål. Du kan söka efter presentidéer genom att surfa på webbplatser eller tidningar som har säsongsbetonad försäljning. Om du köper en gåva som inte är relaterad till semestern, försök att tänka i förväg på när personen som får presenten sannolikt kommer att handla. Detta hjälper dig att undvika att gå miste om bra reor och specialerbjudanden.

3. Läs recensioner online av produkter innan du köper presenterna

Det är viktigt att välja produkter som är av god kvalitet eftersom du vill få pengarna värda. Du kan hitta recensioner online genom att kontrollera användarrecensioner på sajter som Amazon. Dessa recensioner är skrivna av personer som har köpt och använt produkten, så du kan vara säker på att du får en ärlig redogörelse för hur det är att använda produkten. Du kan också läsa recensioner från webbplatser och bloggar som innehåller produktrecensioner. En annan bra källa till produktrecensioner är rekommendationer från andra konsumenter. Bläddra i sociala medier som Facebook och Instagram för att se vad folk publicerar om sina erfarenheter av en viss produkt. Det här är ett bra sätt att ta reda på vad andra tycker om en produkt utan att behöva göra någon efterforskning själv.

4. Jämför priser innan du köper en produkt

Priset du betalar för en produkt kommer att variera beroende på var du köper den och hur mycket den kostar att producera. Vissa produkter blir dyrare än andra på grund av materialen de är gjorda av och de funktioner de har. En produkt kan vara billigare i en butik än en annan på grund av vilken typ av rea butiken har vid tillfället. För att få bästa möjliga pris, jämför handla genom att besöka flera olika butiker i ditt område och jämföra priserna på de produkter du är intresserad av. Onlinebutiker har ofta lägre priser än fysiska butiker eftersom de kan erbjuda lägre priser genom att undvika kostnaderna för hyra och omkostnader som traditionella butiker måste ta hänsyn till. När du handlar online, se till att läsa det finstilta av eventuella försäljningsannonser för onlinebutiken du funderar på att besöka så att du vet vilken typ av erbjudande som görs och vilka begränsningar som gäller. Ibland är annonser för onlinebutiker endast giltiga för beställningar som görs online och endast under en begränsad tid, så se till att läsa annonsen noggrant innan du köper för att se till att den gäller för alla produkter du funderar på att köpa.

5. Vänta på rea innan du köper en produkt

Många återförsäljare driver regelbundet rea på sina produkter för att rensa ut sitt lager och ge sina kunder en chans att köpa varor med rabatt. Priserna på dessa produkter är vanligtvis rabatterade från 10 % till 50 % eller mer. Det bästa sättet att veta när en rea erbjuds är att hålla utkik efter eventuellt reklammaterial som utfärdats av återförsäljaren som tillkännager rean och kolla deras hemsida för eventuella kommande försäljningar planerade för månaden. Du kan också registrera dig för att få e-postkampanjer från dina favoritåterförsäljare så att de meddelar dig när en rea är på väg.

6. Kolla prisjämförelsesidor online innan du köper.

Prisjämförelsesidor, så som Pricerunner och Prisjakt, låter dig söka efter olika produkter i olika butiker och jämföra priserna som erbjuds av de olika butikerna så att du kan hitta det bästa erbjudandet på den produkt du vill ha. Dessa webbplatser är mycket användbara eftersom de kan hindra dig från att betala ett högre pris för ett butiksmärke än du skulle betala om du köpte samma produkt från en annan tillverkare.

Friskrivning: Ingenting vi skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Tessa Rampersad on Unsplash

Previous articleAktier eller fonder – vilket är bättre?
Next articleHur man blir av med saker du inte behöver
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer