Igår kunde vi glädjas av ”Nyheter” från Rocker där bolaget gör allt för att göra livet sämre för deras befintliga kunder – även skrämma iväg potentiellt nya kunder också! Visserligen höjde de räntan till hela 2,00% i Rocker Premium för ett tag sedan, vilket var trevligt men föga tröst med alla försämringar de gjort de senaste månaderna. Vi har skrivit flera inlägg om dessa förbättringar här och här.

KÄLLA: Rocker.

Det senaste i en rad försämringar har Rocker nu satt ett tak för cashback: maximal intjäning för cashback är 100 kr/månad för Plus och 200 kr/månad för Premium. Du får ingen cashback om du har Standard. Med detta försvinner hela vitsen med att att använda Rocker som vårt primära betalkort och det finns inga incitament att fortsätta vara kunder. Varför betala 99 kr/mån för Premium och du enbart får ”behålla” 100 kr i form av cashback? Men det blir ännu sämre tydligen. Läs nedan.

”Kostnadsfri” kontokredit blir ett krav

Nu försöker Rocker sälja in deras ”kostnadsfria” kontokredit Rocker Extra på alla Plus- och Premiumpaketet. Dock är detta inte valfritt överhuvudtaget: du måste ansöka om denna kontokredit för att behålla din cashback! Väljer du att inte ansöka om detta kredit får du endast 25% av din intjänade cashback. Exempel: har du 10% cashback och använt Rocker för att få 200 kr i återbäring, men du saknar Rocker Extra, får du enbart 50 kr i återbäring. Återstående 150 kr går alltså tillbaka till Rocker. Går ju självklart att argumentera att detta egentligen bara är pengar som faktiskt tillhör Rocker och att de ”ger” dessa till sina trogna kunder. Det är förmodligen bara en tidsfråga innan cashback försvinner helt och hållet nästa år.

Ingen cashback för kunder med Standard

Svårare tider hävdar Rocker och därför gör de ytterligare försämringar av deras tjänst. Det är uppenbart att Rocker inte bryr sig om kunder som väljer Standard paket, som från och slutet av oktober inte ger någon cashback längre. Japp, du kommer inte kunna få återbäring alls om du kör med Standardpaketet. Med detta finns det inga skäl att skaffa eller behålla Rocker om du inte redan är Plus eller Premiumkund – då är något som Lunar, Bank Norwegian eller Komplett Bank mycket bättre alternativ istället.

Sämre även för Plus- och Premiumkunder

Det är inte bara sämre för Standardkunder, även oss som kör med Plus eller Premium. Numera behöver du ha antingen Plus eller Premium-paketet för att få återbäring. Och inte nog med det: du behöver även ansöka om Rocker Extra, dvs en kontokredit (3 000 kr för Plus eller 5 000 kr för Premium) för att du ska kunna få behålla din intjänade cashback och få den utbetald som ”amortering”. Om jag förstått det rätt måste du alltså använda krediten varje månad, även ifall du har pengar på Rockers sparkonto eller om du brukar överföra pengar via Swish.

Krav för att kunna använda Rocker Extra behöver du uppfylla följande:
– Minst 20 år gammal
– Ha en årsinkomst på minst 120 000 kr
– Klara en sedvanlig kreditkontroll

Med detta kommer vi vänta tills vi får den sista cashback utbetalad i november och sedan säger vi upp våra Premium-paket. Vi har båda haft Rocker tillräckligt länge för att att inte ha någon bindingstid heller och kan säga upp närsomhelst.

Vad tycker du om Rockers nya förändringar? Har du något annat kort där man kan samla bonuspoäng eller cashback? Tips på betalkort som är bättre än Rocker?

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Jeffrey Stene från Unsplash

Previous articleMånadsredovisning – Oktober 2022
Next articleFyller på vårt sparande hos Lysa
Prenumerera
Aviseringar för
guest
5 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Utdelningssmålänningen
1 år sedan

Bara några dagar sedan jag skrev hos dig: hur länge ska Rocker kunna upprätthålla den återbäringen – och där fick vi svaret.

Har Komplett kredittkort som var bra tidigare men sänkt återbäringen. Ser mig om efter något annat. Kanske t o m betala för ett kort med bra förmåner men det kräver ofta att man är storkonsument vilket jag inte är som FIRE-sökare.

Som komplement har jag Lunar Std där Komplett är riktigt dåligt:

  • Uttag i automat kostar ränta på Komplett (SEK/utland)
  • Utlandsbetalningar där har Komplett valutapåslag
  • Lunar har dessutom inlåningsränta 1,75% f n
Utdelningssmålänningen
Svar till  sparpatrullen
1 år sedan

Slå mynt av bloggen och andra hemsidor är ett av mina sidoinkomstprojekt för FIRE som jag inte orkar med riktigt nu när jag jobbar. Bra tipsat där!
Jag kör återbäring via Sponsorhuset också – inte för att det är så himla bra utan för att min gamla fotbollsklubb får en slant när jag handlar. Ofta delar vi 50/50.

Investeringsundersköterskan
1 år sedan

Det var väl väntat med ytterligare försämringar. Själv har jag 10% cb, så jag kommer att handla för 2000kr varje månad och därefter använda Komplett och Coopkorten. Jag kommer att råda dem jag värvat att säga upp sina kort. Inte alla som orkar hålla reda på att man måste använda kredit på kortet och när man ska återbetala för att ha rätt till bonus. När fler och fler säger upp sina kort är väl frågan hur länge Rocker kommer att finnas kvar. Det känns i alla fall som om man inte vill ha så mycket pengar på kortet eller Rocker spar längre. Jag har 1,9% på Avida sparkonto, så 2% är väl inte så fantastiskt.