För inte så länge sedan så bestämde sig Komplett Bank med att rejält försämra bonusen på deras Mastercard kreditkort. Det primära skälet till att vi valde att använda just det här kortet var just för det generösa bonussystemet: jag har ingen nytta av att använda krediten, utan betalar alltid på förfallodagen. Det fungerar som ett shoppingkort där vi i princip köper allt med.

Visserligen har Komplett-kortet fortfarande andra fördelar som bland annat reseförsäkring, betalskydd och avgiftsfria kontantuttag när man är utomlands. Dock är jag mest intresserad av fördelaktiga bonussystem. De korten jag har kollat närmre på är: Re:member Flex, Bank Norwegian, Easyliving, Supreme Card Gold och Ecster.

Inlägget innehåller INGA annonslänkar, utan utbudet nedan är enbart korten jag själv valt att kolla närmre på. Detta för att vara helt opartiskt när jag listar de olika för- och nackdelar.

Bästa kreditkorten 2021

Re:memberNorwegianEasylivingSupreme CardEcster
Årsavgift0 kr0 kr195 kr245 kr0 kr
Typ av kortMastercardVisaMastercardMastercardMastercard
Kreditnivå100 000 kr100 000 kr100 000 kr150 000 kr100 000 kr
Effektiv Ränta14,67%21,93%17,25%20,66%19,31%
Räntefritt56 dagar45 dagar56 dagar60 dagar60 dagar
Uttagsavgift3,00%Nej3,00%2,97%3,00%
Valutapåslag1,75%1,75%Nej1,97%1,50%
Aviavgift0 kr0 kr0 kr39 kr29 kr
BankIDJaJaJaJaJa
E-fakturaJaJaJaNejJa
AutogiroNejNejJaNejNej
BonuspoängJaJaJaJaJa
Extrakort0 kr0 kr50 kr100 kr

1. Re:member Flex

Re:member Flex har inte ett lika generöst förmånsprogram som Komplett Bank, men du får tillgång till något som heter Re:member Rewards som ger rabatt upp till 25% hos flera hundra olika onlinebutiker (t ex 10% rabatt Lensway, 10% rabatt Apoteket, 8% rabatt CDON.com, 8% rabatt Outnorth mm). Dessutom ingår en kompletterande reseförsäkring, avbeställningsskydd, självriskreducering men också prisgaranti och allriskförsäkring. Valutapåslag i utlandet 1,75% samt en uttagsavgift på 3,00% alltså inget kort för att ta ut pengar med. Dock ingen årsavgift eller aviavgift.

Fördelar
– Ingen årsavgift
– Kompletterande reseförsäkring, avbeställningsskydd och prisgaranti ingår
– Generösa rabatter i över 300 webbutiker
– Extrakort som kan kopplas till samma kredit

Nackdelar
– Hög avgift på både kontantuttag och valutaväxling

2. Bank Norwegian

Bank Norwegians kreditkort är ett gratis resekort med ett fördelaktigt bonussystem. Oavsett vad som köps med kortet ges poäng motsvarande 0,5 % av köpesumman. Vid köp hos flygbolaget Norwegian fås upp till 20 gånger fler poäng. Samtliga poäng kan sedan lösas in mot flygbiljetter eller reseprodukter hos flygbolaget. Likt Re:member Flex kortet så ingår även reseförsäkring och avbeställningsskydd när man bokar flygbiljetter, vilket alltid är trevligt. Det går även bra att ta ut pengar med kortet då ingen avgift tas vid kontantuttag, dock tillkommer växlingsavgiften när man använder kortet utomlands.

Fördelar
– Ingen årsavgift
– Ingen uttagsavgift
– Kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår
– Hög bonus när man köper flygresor hos Norwegian

Nackdelar
– Något hög ränta ifall man utnyttjar krediten
– Inget extrakort

3. Collector Easyliving

Collector Easyliving kreditkortet fungerar utmärkt som ett shoppingkort. Kortet har väldigt förmånliga försäkringar, bland annat drulleförsäkring vid som ingår gratis när man köper hushållsmaskiner och hemelektronik. Detta gäller i två år från inköpsdatum. Likt Re:member Flex har koret inget bonussystem, dock kan man få rabatter och bonusar via Meniga Rewards. Detta kräver att du laddar ned en app för att få tillgång till olika rabatter och erbjudanden. Om du reser med SAS kan du även koppla detta kort till SAS Eurobonus för att samla poäng.

Fördelar
– Inget valutapåslag utomlands
– Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår
– Förlängd garanti vid köp av hemelektronik och vitvaror
– Kortet kan kopplas till SAS Eurobonus
– Kostnadsfritt extrakort

Nackdelar
– Årsavgift på 195 kr tillkommer

4. Supreme Card Gold

Supreme Card Gold är ett bra kreditkort som riktar sig till oss som gillar bonuspoäng, vilket är kortets stora fördel. Du samlar nämligen poäng på alla dina köp. Oavsett om det är uttag, betalning av fakturor eller betalning av hyra. Varje krona du spenderar genererar 0,5 poäng. En annan användbar funktion är att du får ett SMS vid köp eller uttag över 500 kr väldigt trevligt så att du direkt kan se ifall någon obehörig använder ditt kort. Dock har kortet lite mindre bra saker som årsavgift samt både uttagsavgift och valutapåslag. Detta gör kortet mindre attraktivt att utnyttja på resan utomlands. Ännu något som gör kortet dyrt är avgiften på 39 kr använder du kortet varje månad blir det 468 kr per år! Och detta är utöver årsavgiften du måste betala! Alltså ett ganska dyrt kreditkort, trots fördelarna.

Fördelar
– Hög kreditnivå
– Reseförsäkring ingår
– Generöst bonussystem som ger poäng på allt du köper
– SMS-kvitto vid alla uttag och köp över 500 kr
– Sparkonto med 0,9% ränta
– Extrakort

Nackdelar
– Årsavgift på 245 kr samt aviavgift 39 kr tillkommer
– Både uttagsavgifter och valutapåslag – ingen höjdare på semestern utomlands
– Varken autogiro eller e-faktura

5. Ecster

Ecster-kortet är ett gratis kreditkort med bonus, delbetalningsalternativ och försäkringar. Om du har för avsikt att använda krediten har du upp till 60 dagars räntefritt. Du får också 1 bonuspoäng för varje krona du spenderar på alla dina köp. Detta kan sedan användas i bonusshoppen för att köpa produkter, presentkort och donationer. Även möjligt att koppla samman ett extrakort så det går snabbare att samla bonuspoäng. Dock är det värt att nämna att aviavgift på 29 kr tillkommer det innebär att ifall du använder kortet minst en gång per månad som blir det 348 kr på ett år. Alltså inte helt gratis egentligen.

Fördelar
– Ingen årsavgift
– Kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår
– Bonuspoäng på allt du köper som kan användas i poängshoppen
– Extrakort

Nackdelar
– Aviavgift på 29 kr

Kredikorten är väldigt lika i den här jämförelsen, men för oss föll valet på Re:member Flex. Dock kunde det lika gärna ha blivit Bank Norwegian – egentligen så passar förmodligen Norwegian-kortet oss bättre då vi gillar att resa utomlands och att få bonus när man flyger är klart attraktivt. Dock är ju frågan vad som händer med bonuspoängen ifall Norwegian Air Shuttle går omkull? Känns inte som vi vågar chansa i nuläget. Vi testar Re:member och ser hur det går.

Vad använder du för kreditkort? Har du själv några bra tips på kreditkort som fungerar för dig? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! ?

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Pexels.com

Previous articleFredagsläsning
Next articleByter till Klarnas sparkonto
Prenumerera
Aviseringar för
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
Bo Fors
Bo Fors
2 år sedan

Vi tittade på både Re:member och Norwegian, men i slutändan blev valet lätt eftersom Norwegian inte tillät extrakort vilket är ett måste så jag och sambon kan ha varsitt. Re:member för oss!

trackback
2 år sedan

[…] och ingen kreditkortsbonus längre då jag inte använder Komplett Bank. Mer om det i det här inlägget. Fondportföljens värde har ökat rätt bra och ligger nu på 12 326 kr, varav 3 219 kr i […]