Vi fortsätter med prylbantningen och haft en rejäl sommarrensningen hemma hos familjen Sparpatrullen de senaste månaderna! Sist jag skrev om detta var i december förra året, där vi lyckades sälja av prylar för mer än 100 000 kr. Nu har vi tagit oss över en ny gräns.

Mer exakt har vi totalt sålt av prylar för hela 168 775 kr! Det innebär att vi i snitt har spenderat cirka 1 758 kr per månad på prylar de senaste åtta åren. Det är väldigt mycket pengar. Tänk om man hade varit smart nog att investera den här summan istället: då hade vi suttit på drygt 360 000 kr mer på börsen. Det är lätt att vara efterklok.

Varför gör vi allt detta? I samband med flytten som kommer ske ungefär om ett år vill vi så klart göra oss av med allt det vi inte behöver i det nya huset. Mycket av det som också tar plats är saker jag fått med mig när jag flyttade hemifrån och aldrig packat upp – det är allt från gamla leksaker till skolböcker och kläder jag inte har användning för längre. Istället för att släppa med oss alla dessa prylar passar vi på att sortera ut det som går att sälja. Det vi inte kan sälja skänker vi bort istället för att det skräpar i någon låda i källaren.

Fraktpåse 10-pack

Med detta innebär det också att vi har betalat 9 348 kr i avgifter till Tradera. Detta motsvarar ungefär 5,5% av det totala värdet på allt vi sålt hittills. Alltså ganska lite när man ser helheten.

Vill du ha tips på hur du kommer igång kan du läsa med tidigare inlägg här.

Har du också passat på att göra dig av med prylar du inte använder längre? Hur har det gått för dig? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Felipepelarquim

Previous articleFredagsläsning
Next articleNytt innehav: PLUS Småbolag Sverige Index
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer