I det här inlägget kommer jag summera sidoinkomsterna från bland annat undersökningspaneler och cashbacksidor, men även bonus från kreditkort som betalas ut någolunda regelbundet. Projektet är inspirerat av Pappa betalar? som du kan läsa om på hans blogg här!

Vad är Extraknäckportföljen?

Kort och gott är det en fondportfölj som bygger helt på sidoinkomster, dvs inte från min nuvarande lön. Du kan läsa mer om Extraknäckportföljen här och vilka investeringar som görs i den!

Sammanfattning Maj 2020

Maj gav totalt 857,54 kr till Extraknäckportföljen och fördelningen såg ut så här:

Panelerna 399,88 kr
– Mobrog 100 kr
– Nordic Panel 105,84 kr
– Shoppanel 194,04 kr
Cashbacksidor 279,66 kr
– Cashbackshopping.se 180 kr
– Refunder 99,66 kr
Komplettkortbonus 178 kr

Utöver dessa summor har jag 174,36 kr som väntar på att nå utbetalningsnivån. Största delen av dessa pengar är från paneler som jag inte riktigt nått gränsen till ännu för att betalas ut. Jag har även slutat med Triaba helt, och väntar fortfarande på att Schibstedpanelen ska komma i mål – har nu gått cirka tre månader och inte lyckats få en enda utbetalning! Börjar nästan undra om jag inte satt upp panelen på fel sätt eller något 😃

Om man jämför med tidigare månader så ser man ett tydligt mönster: antalet paneler som erbjuds minskar radikalt. Tittar man tillbaka ända till februari i år så har det stt ut så här med undersökningspanelerna:

– Februari 2020 – 556,78 kr
– Mars 2020 – 694,04 kr
– April 2020 – 461,86 kr
– Maj 2020 – 399,88 kr

Alltså en väldigt tydlig nedgående trend, förmodligen pga av minskad konsumtion och att företag även håller hårt om pengarna för just opinions- eller marknadsföringsundersökningar. Blir intressant att se ifall de negativa trenden fortsätter under sommaren eller inte.

Annars är nog den största förändringen att Extraknäckportföljen numera finns på Nordnet där samtliga innehav är deras avgiftsfria indexfonder, de såkallade ”Superfonderna”. Du kan läsa mer om det i det här inlägget.

Tidigare inlägg i serien

– Extraknäckportföljen – April 2020
– Extraknäckportföljen – Mars 2020
– Extraknäckportföljen – Februari 2020

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till Refunder, MyBonus, Mobrog och Ebuno vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registerar sig via min länk.Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Glenn Carstens-Peters

Previous articleMånadsredovisning – Maj 2020
Next articleGlass i stora lass – Lohilo Foods
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer