Extraknäckportföljen – Oktober 2020

I det här inlägget kommer jag summera sidoinkomsterna från bland annat undersökningspaneler och cashbacksidor, men även bonus från kreditkort som betalas ut någorlunda regelbundet. Denna sparportfölj är inspirerat av inläggen från andra finansbloggarna med liknande projekt.

Vad är Extraknäckportföljen?

Kort och gott är det en fondportfölj som bygger helt på sidoinkomster, dvs inte från min nuvarande lön. Du kan läsa mer om Extraknäckportföljen här och vilka investeringar som görs i den!

Sammanfattning Oktober 2020

Oktober gav totalt 569,40 kr till Extraknäckportföljen och fördelningen såg ut så här:

Panelerna 97,02 kr
– Shoppanel 97,02 kr
Cashbacksidor 128,29 kr
– MyBonus 128,29 kr
Komplettkortbonus 202 kr
Bloggintäkter 142,09 kr

Ganska dåligt med panelundersökningar den här månaden mest på grund av att jag helt enkelt inte hunnit vara snabb nog att göra klart dem. De paneler som betalar bäst fyller ofta kvoten/potten direkt och kvar blir paneler som inte riktigt är värt att göra. Däremot hade jag inget problem med utbetalningen den här månaden, jämfört med september och tidigare månader. Nytt för den här månaden är att jag fått provision utbetalat från två av mina annonsörer, bland annat fondmäklaren SAVR och MatHem. Känns riktigt kul att veta att personer läser och gillar innehållet tillräckligt mycket för supportera bloggen, även om det bara är att klicka på en affiliate-länk – det gör mig oerhört glad och tacksam! Men jag uppskattar såklart alla som läser och kommenterar på bloggen minst lika mycket 😃

Idag ligger Extraknäckportföljens värde på 7 910 kr, vilket är en minskning på 466,42 kr jämfört med förra månaden. Detta motsvarar ett tapp på 5,5% i värde. Men detta kommer säkerligen vända när börsen inte är lika sur länge.

Tidigare inlägg i serien

– Extraknäckportföljen – September 2020
– Extraknäckportföljen – Augusti 2020
– Extraknäckportföljen – Juli 2020
– Extraknäckportföljen – Juni 2020
– Extraknäckportföljen – Maj 2020
– Extraknäckportföljen – April 2020
– Extraknäckportföljen – Mars 2020
– Extraknäckportföljen – Februari 2020

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till MyBonus och SAVR vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Glenn Carstens-Peters