Vi vet alla att januari är en månad där det brukar bli dyrt. Det har handlats julklappar, mat, dryck och allt som hör till julen och nyårsafton. Inte nog med det har vi fortfarande den höga inflationen och höga elkostnader. Men oroa dig inte – det finns några knep du kan använda för att få ut så mycket pengar som möjligt från januari. I den här artikeln kommer jag att förklara hur du kan göra detta.

Ta med lunchlådor till jobbet

Ta matlådan! Visst är det trevligt att käka utelunch då och då med kollegorna. Men måste du göra det varje gång? Här kan du spara tusenlappar genom att skippa den dyra utelunchen!

Säljer eller skänk det du inte använder

Sälj kläder och prylar du inte använder på nätet. Har du kläder som inte passar? Prylar som du inte länge behöver Sälj dem! Det finns i dag flera köp- och sälj sajter, så som Blocket, Tradera och Facebook Marketplace du kan använda dig av. Du får inte bara en slant i plånboken – kläder som annars bara skulle hänga och samla damm blir till nytta för någon annan. Det går även utmärkt att skänka bort saker via dessa sidor och då slipper du ofta betala annonsavgiften.

Sloppa onödiga abonnemang

Se över dina återkommande utgifter, exempelvis prenumerationer, abonnemang och andra tjänster. Behöver du verkligen abonnemang på Netflix, HBO Nordic, Viaplay och C More? Förmodligen inte så klipp bort de du inte kollar på ofta! Tidskrifter kan du ofta låna helt gratis på bibilotek också!

Använd cashback, värdecheckar och tillfälliga rabatter

Se till att utnyttja cashbacktjänster – använd exempelvis Cashbackshopping eller Reward Network och få pengar tillbaka på dina onlineköp! Här kan du spara hundralappar per månad beroende på hur ofta och hur stora inköp du gör.

Kör ett köpfritt år

Om du verkligen vill spara så mycket pengar som möjligt – inför ett köpfritt år. Dvs att du enbart köper det du verkligen behöver, så mat, hygienartiklar, bensin till bilen etc. Allt annat håller du dig borta från, exempelvis heminredning, teknikprylar, modekläder och dylikt.

Börja spara

Detta är förmodligen mer ett tips för nästa års januari, men har du ett buffertsparande ger det en trygghet för tuffa månader. Det bästa sättet att spara är att så fort lönen kommer in på kontot. Ställ in ett autogiro till ett sparkonto så dras pengarna automatiskt och du vet hur mycket du har att röra dig med den månaden. Se också till att

Har du några tips hur du gör för att spara pengar eller klara dig på mindre? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Reward Network och Cashbackshopping vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Jag äger vissa aktier som nämns i det här inlägget. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Daniel Gonzalez från Unsplash

Previous articleVad är det enklaste sättet att börja investera 2023?
Next articleRing billigare med Vimla
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer