Om du är som de flesta människor finns det förmodligen flera saker i ditt liv som du inte behöver eller använder. Kanske är du inte säker på om du verkligen behöver den där gamla bärbara datorn, eller de där kläderna från din gymnasietid. Kanske har du helt enkelt inte använt dessa saker på ett tag och du har bara hållit fast vid dem utan anledning. Oavsett anledningen är det, om du har en massa ”grejer” i ditt liv som du inte använder så kan det vara dags att bli av med en del av det.

Här är några steg som hjälper dig att bli av med röran i ditt liv!

1. Identifiera de saker du inte behöver

2. Bestäm vad du ska göra med föremålen

3. Sälj prylarna på nätet med hjälp av Tradera, Blocket eller Facebook Marketplace

4. Donera föremålen till välgörenhet

När du har identifierat de saker du inte längre vill ha eller behöver, är nästa steg att sälja dem! Det finns många olika ställen du kan försöka sälja saker nu för tiden, men ett av de bästa alternativen är Tradera, Blocket och Facebook Marketplace. Det här är tre mycket populära webbplaster där människor köper och säljer alla möjliga föremål.

Innan du börjar sälja dina saker är det dock några saker du bör tänka på. Det är till exempel viktigt att undersöka hur mycket liknande varor säljs för så att du kan sätta ett pris som är rättvist för dig och köparna. På Tradera är det även viktigt att inte ha ett alldeles för lågt utropspris, speciellt på varor som kanske är något dyrare men inte lika populära.

Andra saker att tänka på är att ta bra bilder som tydligt visar i vilket skick föremålet är i. Gärna från olika vinklar. Och sist men definitivt inte minst, se till att läsa köparens feedback för att vara säker på att du har att göra med en ansedd köpare (det hjälper också att läsa säljarens feedback för att se hur effektiva de har varit på att sälja sina varor). När du har slutfört dessa steg är du redo att börja sälja! Börja med att lista dina oönskade föremål på någon av dessa hemsidor och börja ta emot erbjudanden från intresserade köpare! När du får ett erbjudande på en vara kan du slutföra transaktionen med hjälp av betalningsprocessen som tillhandahålls av dessa webbplatser, vanligtvis direkt via Swish eller bankkonto. Personligen anser jag att det är lättare att sälja på Tradera och Blocket i jämförelse med Facebook Marketplace.

Återigen, se till att följa alla stegen ovan för att se till att din försäljning går smidigt! När du är klar kan du sälja dina föremål och tjäna pengar för ditt stökiga liv! För mer information om hur du kommer igång med att sälja saker online – kolla in vårt inlägg om hur du tjänar pengar genom att sälja saker online!

Har du några andra idéer för att tjäna pengar på dina oönskade saker? I så fall vill vi gärna höra dina idéer i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Ingenting vi skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Sarah Dorweiler från Unsplash och Andrew Neel från Pexels.com

Previous articleTips för att hitta en bra julklapp
Next articleBloggen i siffror 2022
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer