Hur du kan tjäna pengar på sidoinkomster

Märkte för ett tag sedan att jag att jag lyckats skrapa ihop strax över 2500 kronor genom att delta i betalda kundundersökningar, bland annat via Shoppanel och Nordic Panel.

Visserligen tar det ett tag att uppnå utbetalningsnivån, men kan ge ett par extra hundralappar i månaden beroende på hur många paneler man är med i. Ofta handlar panelerna om att betygsätta produkter och tjänster, men kan även innefatta reaktioner på reklamklipp eller djupare forskningsundersökningar och liknande.

Du får antingen betalat i pengar eller poäng som kan växlas in till presentkort, lotter eller välgörenhet.

Paneler
– Shoppanel
– Nordic Panel
M3 Panel
– Triaba
– Toluna
– YouGov – samlade poäng byts ut mot presentkort på Huuray.se
– Nordstatpanelen – ger enbart presentkort

Förslag på andra sidoinkomster

Få pengar tillbaka på din shopping!

Du får riktiga pengar tillbaka på alla köp du gör via diverse cashback och återbäringstjänster, så som MyBonus eller Cashback Ninja. Som du kan se ovan har jag i drygt sex månader lycakts få tillbaka cirka 900 kronor i återbäring! När du handlar genom en av dessa cashbackplattformar får du automatiskt pengar tillbaka på alla dina köp online, så länge butiken är ansluten till tjänsten. Medlemsskapen är helt gratis.

Hur tjänar dessa tjänster pengar kan man undra? Jo, de marknadsför de ansluta butikerna med hjälp av erbjudanden, kampanjer och rabatter, och får då en provision vid varje förmedlat köp. Därefter så delar de denna provision till dig som kund som har gjort köpet i form av återbäring. Bra va? 😃

Om du vill stödja Sparpatrullen så använd gärna min affiliate-kod så får du 50 kr i välkomstbonus och jag får 10% av hela din återbäring under första året. Observera att det krävs minst 100 kr i cashback för att kunna ta ut dina pengar från MyBonus!

Cashbacksidor
– MyBonus
– Cashback Ninja
– Reward Network

Hyr ut saker du inte använder så ofta

Har du exempelvis en takbox med takräcken, skåpsläpvagn, slagborrmaskin eller systemkamera du inte använder speciellt ofta? Överväg att hyra ut den till någon som behöver det och bor i närheten av dig! Exempel på sådana tjänster är Hygglo och SnappCar, varav den sistnämda gäller enbart för bilar.

Sälj dina egna foton

Tycker du om att fotografera och har en hyfsad kamera som klarar av att ta högupplösta bilder? Sälj dina bilder på nätet och få betalat när någon licensierar bilderna! En perfekt passiv inkomst ifall du lyckas hitta motiv eller nisch som ingen annan uppfyller. Exempel på plaster där du kan sälja dina foton är iStockCan Stock PhotoShutterstockAdobe Stock och Dreamstime.

Skapa din egen e-bok och sälj på nätet

Det är enklare än någonsin att skriva och ge ut en e-bok! Stora fördelar med e-böcker kontra vanliga böcker att du slipper trycka, frakta och lagerhålla dina böcker. Du behöver inte heller investera pengar för att publicera och distribuera en e-bok på samma sätt. Här har du möjlighet att tjäna bra med pengar om du skriver om ett intressant ämne.

Att tänka på innan du skriver en din egen e-bok
– Skriv om något som intresserar dig – då ökar du chansen att faktiskt skriva klart boken
– Vad är syftet med din e-bok? Vad vill du säga med den?
– Finns det andra som skriver om samma ämne? Varför skulle någon vilja köpa just din e-bok?
– Vem är din tänka målgrupp? Barn? Vuxna?

Amazon är klart den största marknaden för e-böcker i hela världen och sker genom Kindle Direct Publishing, där du potentiellt kan nå ut till miljontals läsare. Axiell Media är en annan bra plats att börja sälja på. Det är en av Nordens största distributörer av e-böcker och levererar både till återförsäljare och bibliotek i hela landet. Andra tjänster är bland annat Publit och Google Play Books.

Har du någon jättebra idé som genererar en extra peng i månaden? Dela gärna med dig i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till MyBonus, Cashback Ninja, och Reward Network, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registerar sig via min länk.Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Steve Johnson

Previous articleSwedbank lämnar portföljen
Next articleBuffertsparande – en ekonomisk livlina när det behövs
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer