Det finns en rad olika intäkter från bloggen du bör känna till om du vill tjäna extra pengar. När jag startade bloggen för drygt två år sedan hade jag aldrig trott att jag faktiskt skulle kunna tjäna pengar på skriva här. Visst hade jag hoppats på att mina tanker och reflektioner om privatekonomi en dag skulle kunna försörja kostnaden för domän och underhåll – that’s it.

Har inte haft ambition att tjäna en massa pengar på mitt skrivande. Syftet med bloggen har alltid varit att dela med mig av min egen resa och dela med mig av det jag själv lärt mig på vägen. Vad som fungerar och inte fungerar. Åtminstone för egen del.

Så hur lång tid tog det innan jag började tjäna något på bloggen? Flera månader. Det skulle ta drygt åtta månader innan jag tjänade något alls på bloggen. Det första intäkten kom från detta inlägg som handlade om fondmäklaren SAVR och deras rekordlåga avgifter.

Foto: Första provisionen från bloggen november 2020

Inga jättepengar direkt – och då gick nästan hälften till skatt och arbetsgivaravgifter innan jag fick något på kontot. Egentligen gick det snabbare än vad jag trodde. Var själv inställd på att det skulle ta mer än ett år innan jag såg någon som helst inkomst från bloggen.

Nedan tänkte jag beskriva de olika sätten man kan tjäna pengar på sin bloggen, och även de sätt jag själv använder.

Direktreklam / Annonslänkar

Direktreklam eller annonslänkar är när jag lägger länkar i inläggen för produkter som jag själv använder, bland annat Vimla (värvningslänk), SAVR (värvningslänk) och Rocker (värvningslänk). Dessa har varit de mest lönsamma och drivit mest intäkter från bloggen. SAVR var framförallt drivande i början då jag körde med flera aktivt förvaltade fonder på den tiden. Numera kör jag mestadels indexfonder för hela slanten, och då finns det inte många skäl till att lyfta fram SAVR – finns inte så många billiga indexfonder där!

Sedan oktober 2021 har Rocker varit mest drivande, förmodligen för att de betalade ut 500 kr ifall man skaffade Rocker-kortet gratis. Denna kampanj gäller fortfarande som du kan läsa om här. Totalt har jag fått 8 750 kr utbetalt för att värva användare till Rocker via bloggen. Och även en del familj och vänner har också bidragit till denna summa.

Affiliatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring är den näst största inkomstkällan när det gäller intäkter från bloggen. Det är dock ganska långt efter direktreklamen som jag nämnde ovan. Huvudsakligen görs det via flera olika affiliate-nätverk, främst Adtraction, Adservice (värvningslänk) och Adrecord (värvningslänk). Att jag kör via flera olika beror främst på att vissa annonsörer (Avanza, Nordnet, SAVR etc.) finns enbart på en plattform. Detta gör att det visserligen tar längre tid att nå gränsen för att få sin provision utbetald. Det händer att jag även använder mina egna affiliate-länkar för att själv handla då de ger högre provision än att använda cashback-sidorna – vilket även nätverken själva marknadsför på sina sidor!

Foto: Bild som visar ”Shoppa själv!” länken via Adtraction

Cashback-erbjudanden

Cashback-erbjudanden är när jag marknadsför olika återbäringsnätverk, där jag idag använder Reward Network (värvningslänk) och Cashbackshopping (värvningslänk). Har tidigare kört med både Refunder, MyBonus och Cashback Ninja. Hela konceptet går ut på att du får pengar tillbaka när du handlar, förutsatt att du använder länkarna. Man kan se cashback som en slags retro-aktiv rabatt. Nätverkens anslutna butiker har ett samarbete där de får pengar för förmedlade köp och dessa pengar delas sedan med dig som är medlem. Det kan bestå av tillfälliga kampanjer som betalar ut pengar för att man registrerar sig som ny kund eller en rabatt. I många fall är det en kombination av båda.

Betalat samarbete 

Hittills har jag inte haft några betalda samarbeten, dvs att jag får direkt ersättning för att skriva eller rekommendera en viss produkt. Dessa förekommer inte på bloggen och i dagsläget har jag inte för avsikt att den här typen av samarbeten heller. Detta kan naturligtvis ändras i framtiden. Men än så länge fungerar de tre ovannämnda metoderna bra.

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till Adservice, Adrecord, Cashbackshopping, Reward Network, Rocker, SAVR och Vimla, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Giulia BertelliUnsplash

Previous articleOneflow IPO börsintroduktion
Next articleFredagsläsning
Prenumerera
Aviseringar för
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyaste Mest röstade
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer
trackback
1 år sedan

[…] Läs hela inlägget av Sparpatrullen här –> Olika intäkter från bloggen […]