Sommarrensning hos familjen Sparpatrullen

Ett av målen för 2020 var att verkligen storstäda i hemmet och i förrådet. Många prylar har samlats de senaste sex åren jag själv bott i lägenheten och senare när min sambo flyttade in samt att vi fick barn tillsammans. Mycket av det jag sparat har varit prylar som jag känt är ”bra att ha” – men i slutändan aldrig kommit till någon användning. Istället för att de samlar damm i garderoben eller källaren är det lika bra att sälja det så att någon annan får nytta av det!

Hur kommer det sig att du börjat sälja av en massa grejer?

Den största anledningen är att jag helt enkelt haft mer tid hemma: i och med att jag blev permitterad och uppsagd i april behövde jag enbart jobba två dagar i veckan. Dessutom hade jag ett jobb som går att göra hemifrån också. Så jag fick betydligt mer tid över med andra ord – ett ypperligt tillfälle att se över vad vi egentligen har och vad inte längre behöver. ?

Vad har vi sålt för prylar?

Vi har bland annat sålt följande saker:

– Barnvagnar
– Barnkläder
– Barnstol
– Leksaker
– Ångsterilisator
– Bröstpump
– Kläder
– Skor
– Handväskor
– Ryggsäckar
– Böcker
– Bärbar datorer
– Mobiltelefoner
– Surfplatta
– Läsplatta
– Hörlurar
– Bluetooth-högtalare
– Golvhögtalare
– Bärbara spelkonsoler + flera spel
– Systemkamera
– Kameraobjektiv
– Kameraväska
– Bildskärm
– Datorchassin
– Diverse datorkomponenter

Vart har ni sålt prylarna någonstans?

Det mesta har sålts via Marketplace och Tradera – en liten del via Blocket och Sellpy. Jag började aktivt sälja i mitten av mars i år. Se nedan för lite tips hur du själv kommer igång! ?

Online Shopping Wallet Creditcard Tea Concept

Enkla tips för att komma igång

Här kommer lite tips för hur du kan komma igång med din egen försäljning på Facebook, Tradera och Blocket:

– Skriv en lista! Det första jag gjorde var att skapa en lista i Google Keep i olika kategorier, exempelvis kläder, skor, teknikprylar etc. och en summa jag rimligen vill ha för det.
– Gör rent eller tvätta produkterna innan du säljer! Mycket viktigt att produkterna ser rena ut eller åtminstonde någolunda rengjorda innan du säljer dem. Betydligt svårare att sälja något som ser dammigt eller smutsigt ut.
– Ta bra bilder mot en ljus bakgrunden. Ta gärna bilderna mot en vit bakgrund och med gott om naturligt ljus. Gärna från många olika vinklar och zooma in på ställen där det finns skador eller repor på produkterna. Desto bättre bilder du har desto större chans att du får högre bud på dina varor.
– Annonsera på marknadsplaster så som Blocket, Facebook Marketplace och Tradera. På Marketplace kan du lägga upp annonser gratis, dock av min erfarenhet tar det lite längre tid att få prylarna sålda. Jag har haft mycket större framgång på både Blocket och Tradera, till en viss kostnad för annonsen istället. Tänk på att ifall du lägger annonser på både Marketplace och Tradera, välj ett ”Köp nu”-pris på Tradera! Du kan nämligen inte avbryta en annons där budgivning redan påbörjats. Så länge varan inte är såld på Tradera kostar den ingenting.
– Packa dina varor väl. Personligen använder jag gamla kartonger när jag beställt eller beställer prylar online. Återvänder paketeringsmaterial eller enbart tidningspapper för att se till att varan inte skadas under transsport. Använder enbart DB Schenker vid försäljning på Blocket och Tradera.
– Överväg tjänster så som Sellpy. För prylar som har lågt värde kan du att använda Sellpy. Då beställer du en påse direkt från deras hemsida, packar ned det du vill sälja och så bokar du en upphämtning – sedan är det klart! Du kan även styra prisättning, beskrivningen av varan eller begära bättre bilder direkt på deras hemsida ifall du inte är nöjd med deras värdering. Dock har de något längre väntetid innan annonserna lägger upp – antar att det är väldigt många som försöker sommarrensa under den här pandemin.

Har du också passat på att sälja gamla saker under coronapandemin? Hur har det gått för dig?  Diskutera gärna i kommentarerna nedan! ?

Friskrivning: Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Daria Shevtsova och Rawpixel.com

Previous articleEn bättre smartphone upplevelse med uppmärksamhetsmotstånd
Next articleEkonomisk fri med FIRE
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer