Hur gör man för att börja spara pengar? Det finns så klart många sätt att sänka sina levnadskostnader utan att man behöver känna att man går miste om något. Det är en balansgång och allt handlar om vad man själv prioriterar. Genom att minska dina utgifter kan du spara en hel del pengar. Det finns mycket i vardagen vi kan spara in på. Här kommer några enkla sätt du kan tillämpa för att sänka dina kostnader.

Minska dina utgifter och dra ned på impulsköpen

Impulsköp och småutgifter kan verka onödiga att räkna med, men även flera små köp kan bidra till större kostnader. Vi är ofta inte medvetna om alla dessa kostnaderna eftersom beloppen ofta är små. Genom att dra ner på dessa kan du spara in en hel del och spara tusenlappar! 

Ett sätt att ta reda på vad du egentligen spenderar under en månad är att spara alla kvitton eller skriva ned vad du köper. Då ser du vart dina pengar tar vägen och vad dina kostnader är. Troligtvis blir du förvånad när du räknar ihop vad utgifterna blir!

Betala dina räkningar i tid

Kan verka som sunt förnuft, men det är lätt att man glömmer betala någon enstaka räkning eller faktura – speciellt ifall man gillar att handla på nätet. Glömmer du att betala i tid blir det en onödig utgift i form av en påminnelseavgift. Här ska du se till att antingen köra med autogiro via banken så att du slipper mata in räkningar eller e-fakturor manuellt. Då dras de automatiskt på förfallodagen.

Använd appar för att få koll på dina utgifter

Det finns många användbara appar som håller koll på din ekonomi, bland annat bankens egna appar. Även andra aktörer så som Lunar, Rocker och P.F.C hjälper dig att få koll på dina pengar. Själv använder vi Rocker (värvningslänk) där du enkelt att kan spara kvitton och kategorisera olika typer av utgifter. Det finns även en inbyggd sökfunktion som låter dig leta upp köp som gjorts vid en viss butik, tid eller plats. Väldigt smidigt och ger bra överblick över dina kostnader.

Vad har du för knep för att minska dina utgifter? Diskutera gärna i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Rocker vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Foto av Zlaťáky.czUnsplash

Previous articleFredagsläsning
Next articleÄr det rätt läge att öka sparandet?
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer