Tidigare redovisade jag alla sidoinkomster varje månad från den så kallade Extraknäckportföljen, en portfölj som enbart bestod pengar från undersökningspaneler och cashbacksidor. Idén bakom fondportföljen är till stor del inspirerat av inlägg från andra finansbloggarna med liknande projekt.

Numera skriver jag inga separata inlägg om denna portfölj, utan tar upp den i den mångtaliga Månadsredovisning istället. Det här inlägget blir lite av en sammanfattning, eller kanske mer av en årsredovisning för extrainkomsterna.

Cashback

Jag har främst kört med MyBonus för största delen av våra inköp. Sedan har vi utnyttjade diverse erbjudanden och cashbackkampanjer för de andra sidorna. Refunder använde jag mycket i början av 2020, men blev jobbigt när jag alltid behövde dubbelkolla att min återbäring kom in, så det slutade jag med. Fungerade mycket bättre med MyBonus och Reward Network för egen del.

– MyBonus 1 229,93 kr
– Refunder 548,53 kr
Cashback Ninja 325 kr
Reward Network 323,71 kr
Bonusway (fd Cashbackshopping) 230 kr

Total återbäring: 2 657,17 kr

Undersökningspaneler

Den största delen av sidoinkomsterna kommer från alla undersökningspaneler jag gjort. I början hade jag många fler panelsidor, men det fungerade bättre för mig att ha färre och enbart fokusera på dessa. Jag använder numera enbart Nordic Panel och ÅsiktsTorget idag. Mobrog gick bra en längre tid innan jag la märket till att de drog av större summor från saldot – oklart varför detta skedde.

– Cint (Nordic Panel och Shoppanel) – 2 899,24 kr
– Mobrog – 1 750 kr
– Ebuno – 198 kr
– ÅsiktsTorget – 150 kr

Totala intäkter från paneler: 4 997,24 kr

Kreditkortbonus

Under 2020 körde jag med ett kreditkort från Komplett Bank, där syftet var att använda deras väldigt generösa bonussystem. Ett väldigt bra sett att få extra sidoinkomster på. Detta ändrade de vid årsskiftet, vilket i princip innebar för oss att det blir svårare att uppnå 2000 poäng varje år: vi gör inte speciellt många stora köp och heller inte många köp på Komplett.se för att det ska vara värt det. Det mest intressanta var att man tidigare fick 2% bonus på alla varuköp, som idag ligger på enbart 0,5%. Betydligt sämre för oss!

Numera använder vi Rocker (värvningslänk) som vårt primära betalkort där vi istället får 10% cashback för alla köp. Läs mer om Rocker i det här inlägget.

Totala intäkter från kreditkortbonus: 2 000 kr

Bloggintäkter

Sparpatrullen drar inte in ofantliga stora summor pengar, vilket heller inte varit syftet: den enda önskan jag egentligen haft är att den ska dra in tillräckligt för att täcka kostnaden för både domänen och webbhotellet, som den nu också gör. Den stora skillnaden skedde ungefär vid årsskiftet, drygt 10 månader efter att jag började blogga.

Alla dessa intäkter är enbart från affiliatelänkar, d.v.s. att något klickat på länkarna via bloggen och köpt en vara eller tjänst, där jag en liten kickback tillbaka. Inga inlägg på den här bloggen är sponsrade eller betalade i dagsläget.

Totala bloggintäkter från start: 1 290,86 kr

Kort och gott har alla dessa sidoinkomster bidragit med ytterligare 10 945,27 kr i sparportföljerna, utöver det vi sparar i vanliga fall varje månad.

Har du någon jättebra idé som genererar en extra peng i månaden? Dela gärna med dig i kommentarerna nedan! 🙂

Friskrivning: Inlägget innehåller annonslänkar till Reward Network, Bonusway, Cashback Ninja och Rocker, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registrerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Negative Space och Naim Benjelloun från Pexels.com

Previous articleHitta balans i ditt digitala liv
Next articleMånadsredovisning – Juli 2021
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer