Tips för hur du spenderar sommaren coronasäkert

En annorlunda sommar väntar oss i år där vi alla måste ta ansvar och se till att minska smittspridningen. Inte bara för oss själva, vår familj och våra vänner, utan även för landets bästa. De allra flesta kommer förmodligen inte resa någonstans då den allmäna avrådan från Utrikesdepartementet gäller fram till den 15 juli, därefter gör UD en ny bedömning.

I det här inlägget tänkte jag rada upp lite spartips inför sommaren. Man vill ju såklart fortsätta spara och upprätthålla sitt fantastiska sparande, men samtidigt vill man även kunna göra roliga saker. Lite annorlunda i år dock, men här kommer sju enkla sommar-spartips.

Sparpatrullens sju sommar-spartips

– Gör din egen glass. Finns mängder av recept på hur du kan göra din egen glass, istället för att köpa i butik. Här har du ett recept på yoghurtglass med vaniljsmak, glass från frysta bär och en med citrongräddglass med jordgubbar. Riktigt goda recept alla tre! Flera goda tips finns på Arlas hemsida. ?
– Rensa i förrådet. Nu finns det igen ursäkt för att INTE städa upp det du har undanstoppat i förrådet! Passa på att sälja av gamla prylar, kläder och annat du inte längre använder. Detta är precis vad jag gjorde förra månaden – och lyckades skrapa ihop ca 17 000 kr på Tradera och Facebook!
– Investera resekassan. I år är det ett ypperligt tillfälle att komma igång med sitt sparande. Låt pengarna växa tills nästa år! Vart ska man börja? Det lättast sättet att komma igång är att starta ett investeringskonto hos Lysa. Där investeras pengarna automatiskt och du slipper välja aktier eller fonder. Läs mer om fondroboten Lysa det i det här inlägget.
– Upplev din egen hemmaplan. Eftersom Folkhälsomyndigheten avråder resor i kollektivtrafiken under sommaren är det ett perfekt tillfälle att uppleva det som finns i din närhet! Kanske finns det ett slott eller park du kan utforska? Åka till stranden så länge det inte är trångt eller mycket folk? Eller varför inte utforska hembygden till fots eller med cykel? Då får du även lite motion på köpet! ?
– Picknick-fika. Njut av det fina vädret med en picknick-fika istället för att slösa flera hundralappar på dyra caféer eller uteserveringar. Ordna en trevlig picknick istället! Köp eller baka eget fikabröd, ta med kaffe hemifrån och hitta lämplig gräsplätt i din närhet. Superenkelt och roligt!
– Fixa en mysig utekväll med film på balkongen eller altanen! Varför inte sträckkolla på tv-serier eller gamla filmer tillsamans? Precis som en biokväll ute på stan. Ta lite extra kuddar och filtar, fixa lite snacks och dricka, sedan fram med en iPad eller laptop och en bluetooth högtalare så har ni en egen liten bio! Har ni olika smak? Låt alla i familjen skriva vad de vill se på en lapp, lägg i en korg och låt sluppen avgöra!
– Utnyttja allemansrätten. Allemansrätten innebär kort och gott att du får röra dig fritt i naturen utan att fråga markägaren om lov. Men det finns vissa saker du måste tänka på när du är ute och vandrar, campar, klättrar, åker båt eller gör något annat i det fria. Läser mer om vad allemansrätten säger om olika aktiviteter på Naturvårdverkets hemsida.

Har du några tips inför sommaren? Planerar du några resor eller blir det att stanna hemma i år? Kommentera gärna nedan! ?

Friskrivning: Artikeln innehåller samarbetslänkar till Lysa, vilket innebär att jag får en kickback ifall någon registerar sig via min länk. Allt jag skriver är mina egna åsikter. Ingenting jag skriver på bloggen ska anses som finansiell rådgivning. Alla köp av värdepapper innebär en risk och ska alltid ske på eget ansvar. Utvärdera efter egen analys och köp inget baserat på vad du läser här. Bildkällor: Nathan Cowley

Previous articleSmart sparande ska vara underhållsfritt inte spännande
Next articleJag har tecknat aktier i Scandic Hotels företrädesemission
Prenumerera
Aviseringar för
guest
0 Kommentarer
Inline-feedbacks
Se alla kommentarer